Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na TIM (Twin’s International Multihelix) webinarju, ki bo potekal 7. septembra 2023 ob 13.00 preko Zoom povezave. Zoom povezava je dostopna v priloženem vabilu TUKAJ.

Na webinarju bo predstavljeno tudi uspešno slovensko podjetje Biosistemika, kjer bo dr. Jana Erjavec predstavila ključne storitve in projekte ter odprla razpravo o vlogi programske opreme pri vsakodnevnem delu laboratorija ter pomembnosti digitalizacije laboratorijev.

Poleg uspešnega slovenskega podjetja Biosistemika bo na webinarju Alexandu Plesoianu (Inovacijski in tehnološki center Mavis, Univerza za medicino in farmacijo Grigore T. Popa, Iašu, Romunija, Oddelek za kardiovaskularno inženirstvo, Tehniška univerza RWTH Aachen) predstavil delo centra MAVIS, kjer razvijajo nove pristope za zdravljenje naprednega srčnega popuščanja – ti novi pristopi zdravljenja imajo nizka tveganja za neželene učinke, nizke stroške in so minimalno invazivni.

 

Kaj je TIM? Twinn’s International Multihelix – TIM vključuje devet znanstvenih parkov ozrioma grozdov (med drugim tudi SRIP Zdravje – medicina in SIS EGIZ) v Aziji, Severni Ameriki in Evropi, ki imajo skupno vizijo ustvariti mednarodni »super grozd«, ki se ukvarja z družbenimi izzivi, rešuje težave in izboljšuje zdravje in blaginjo. Ustvarjamo podporno okolje z namenom lažjega dostopa do novih trgov, vzpostavljanja novih sodelovanj, ki naslavljajo globalne izzive, krepitve zmogljivosti ter deljenja strokovnega znanja.

 

Vabljeni, da se nam pridružite!