Evropska komisija je zagnala novo pobudo za pomoč inovatorjem, da bodo svoje inovacije lažje prenesli iz laboratorijev na trg. Pobuda Dealflow, ki se financira iz programa Obzorje 2020, bo delovala dve leti. Člani konzorcija bodo pomagali malim in srednjim podjetjem, zagonskim podjetjem, spin off podjetjem, ki so razvila inovacije s pomočjo evropskih sredstev. Pomoč Dealflow je lahko v obliki priprav za zbiranje finančnih sredstev, vzpostavitve novega podjetja in mreženja.

Evropska komisija navaja, da v okviru raziskovalnih in inovativnih projektov, ki jih financira EU, nastane ogromno prelomnih rešitev v vseh sektorjih. Za njimi so odlični inovatorji, ki delajo na različnih koncih Evrope in v različnih institucijah od univerz, raziskovalnih centrov do zagonskih podjetij in velikih podjetij. Z novo pobudo Dealflow jim ponuja pomoč, ki je prilagojena njihovim potrebam. Prednost imajo inovatorji, ki jih je Evropska komisija že analizirala prek Inovacijskega radarja.

Prva oblika pomoči Dealflow  je pomoč pri ustanavljanju novega podjetja (venture building) na podlagi inovacije, ki so jo razvili s pomočjo evropskih sredstev, pa podpora na ključnih poslovnih področjih (priprava prodajne strategije, raziskava trga, organizacija, iskanje partnerjev (pitching).

Druga oblika pomoči Dealflow je pomoč pri pripravi za zbiranje finančnih sredstev (priprava materialov za predstavitve investitorjem, dostop do mreže investitorjev).

Tretja oblika pomoči Dealflow je mreženje s predstavitvijo strokovnjakom, potencialnim kupcem in novim partnerjem.

Več informacij na spletni strani pobude Dealflow.