Vabljeni k ogledu prispevka Slovenski podjetniki, ki delajo za vesoljske agencije v informativni oddaji 24ur. Gostili so Andrejo Smole iz podjetja Cosylab d.d., ki je član SIS EGIZ in SRIP Zdravje – medicina. 

“Prednost podjetja Cosylab je vsekakor naša tehnološka odličnost in to, da znamo našim strankam pomagati, da lažje izvedejo svoje eksperimente, zdravijo raka s protoni in razvijajo najsodobnejše sisteme, ki jih potrebujejo,” je pojasnila Andreja Smole, vodja vesoljskega segmenta pri Cosylabu. Vesolje je za podjetje Cosylab d.d. nov trg, kjer vidijo veliko priložnost, predvsem zaradi svojih tehnoloških znanj, ki so jih pridobili na drugih domenah, kjer delujejo. “Vsekakor pa je to tudi naše poslanstvo, saj ne želimo biti najboljši samo na področju kontrolnih sistemov na svetu, ampak tudi v vesolju.”

Cosylab d.d. je tudi vodilni proizvajalec kontrolnih sistemov za protonsko terapijo za zdravljenje raka. V zadnjih letih pa je razvil tudi številne produkte, ne samo za kontrolo pospeševalnika, ampak tudi za kontrolo same terapije, s čimer omogoča, da je terapija bolj natančna in zdravljenje za pacienta na ta način bolj uspešno.

Prispevek si lahko ogledate tukaj.