EIC s svojim programom Pathfinder podpira raziskovanje drznih idej za radikalno nove tehnologije. Prosilci, ki sodelujejo v projektih EIC Pathfinder, so običajno znanstveniki, podjetniški raziskovalci in raziskovalne organizacije, zagonska podjetja, visokotehnološka MSP in industrijske zainteresirane strani, ki jih zanimajo tehnološke raziskave in inovacije.

Projekti običajno vključujejo konzorcije raziskovalcev in druge partnerje iz vsaj treh različnih držav, obstajajo pa tudi možnosti za posamezne skupine in majhne konzorcije (dva partnerja).

Obseg financiranja: od 3 do 4 milijonov EUR (100% financiranje). Financiranje se nanaša na zgodnji razvoj prihodnjih tehnologij. Program EIC Pathfinder je sestavljen iz kombinacije odprtega in k izzivom usmerjenega financiranja. Odprto financiranje zagotavlja financiranje projektov na katerem koli področju znanosti ali tehnologije na podlagi interdisciplinarnih raziskav z visoko stopnjo tveganja / dobička med znanostjo in tehnologijo. Več informacij o financiranju izzivov lahko dobite TUKAJ.

Rok za oddajo prijav: 19. 05. 2021 in 27.10.2021 

Več informacij o celotnem programu financiranja TUKAJ.