Z veseljem vas obveščamo, da je od 01. 03. 2021 SIS EGIZ partner konzorcija, ki vodi evropski projekt IN-4-AHA (Innovation Networks for Scaling Active and Healthy Ageing).

Projekt IN-4-AHA združuje akterje ponudbe in povpraševanja za ustvarjanje trajnostnega modela za povečanje inovacij in njegovo integracijo z zainteresiranimi stranmi. Ponudniki storitev kot so novoustanovljena podjetja, MSP ter velika industrija, potrebujejo podporo ekosistema, vključno z grozdi zdravja. Akterji povpraševanja kot so zdravstvene ustanove, zdravstveni domovi in lokalne oblasti, pa so odgovorni za zagotavljanje storitev starajočim se skupnostim in starejšim. 

Cilj projekta IN-4-AHA je olajšati razširitev inovativnih rešitev za aktivno in zdravo staranje po vsej EU.

V okviru projekta IN-4-AHA je do 30. 04. 2021 odprt prvi klic – Open Call IN-4-AHA, ki naslavlja izziv naraščajočega števila starejših po vsem svetu. Inovacije in zlasti digitalne inovacije lahko igrajo ključno vlogo pri izboljšanju kakovosti življenja starajočega prebivalstva, hkrati pa zagotavljajo odpornost in trajnost zdravstvenih in socialnih sistemov. 

Na Open Call IN-4-AHA se lahko prijavite vsi, ki:

  • imate inovativno rešitev za aktivno in zdravo staranje,
  • jo želite razširiti zunaj domačega trga,
  • si jo želite preizkusiti v resničnih okoljih v živih laboratorijih v dveh dokaj različnih evropskih državah (Finska in Španija) in
  • bi želeli coaching za vaše ideje s strani mednarodne coaching ekipe.

Inovativna rešitev mora biti digitalna ali s tehnologijo podprta inovacija za preizkušanje glede na resnične potrebe, TRL 5 ali več.

Upravičeni prijavitelji
Upravičeni prijavitelj so MSP, zagonska podjetja, velika podjetja, univerze, raziskovalni in tehnološki centri in druge organizacije.

Izbranih bo 5 finalistov. 

Priloženo vam pošiljamo besedilo odprtega klica, nekaj informacij je na voljo tudi na spletni strani TUKAJ.
IN-4-AHA Open Call – besedilo odprtega klica

Prijavo oddate preko spletnega obrazca TUKAJ