V Dominikanskem samostanu na Ptuju se je v torek, 28. 09. odvil dogodek SYeNERGY 2021: Povezani v prihodnost. Na dogodku se je zbralo več kot 100 vrhunskih gospodarstvenikov, raziskovalcev in predstavnikov ministrstev. Tematike dogodka so bile zelena, energetsko učinkovita in pametna prihodnost. S pregledom tehnoloških in družbenih trendov, z razmišljanji na okrogli mizi »Povezani v zeleno prihodnost« in z ustvarjanjem sinergij ob sproščenem druženju se je dogodek ponovno pokazal kot izjemno pomemben. Dogodek je organiziral TECES, ki je z dvajsetletnimi izkušnjami eden izkušenejših slovenskih nosilcev strateško razvojnih partnerstev in strateško razvojnih projektov na področju zelenih tehnologij in energetsko učinkovitih rešitev.

TECES so leta 2001 ustanovile globalno prisotna slovenska podjetja elektronske in elektroindustrije ter raziskovalno izobraževalne ustanove z namenom pospeševanja partnerskega razvojnega sodelovanja in ustvarjanja sinergij za višanje mednarodne konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Kot inovacijski grozd zelenih tehnologij in energetsko učinkovitih rešitev združuje ter povezuje člane za krepitev njihovih kompetenc, globalne konkurenčnosti in doseganja višje dodane vrednosti.

TECES je pobudnik, (so)ustanovitelj, nosilec in koordinator leta 2007 vzpostavljenega partnerstva TECES – Energy cluster, leta 2017 vzpostavljenega partnerstva SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo in leta 2020 vzpostavljenega Slovenskega partnerstva za energijo in okolje na obrambnem področju (SiEnE).

Dogodka se je udeležila tudi dr. Alenka Rožaj Brvar, direktorica SIS EGIZ in koordinatorica SRIP Zdravje – medicina. Dogodek je prinesel nove priložnosti za sodelovanja na področju povezovanja med SRIP-i ter mreženja in vzpostavljanja novih poslovnih povezav med različnimi deležniki (podjetja, raziskovalne in izobraževalne ustanove ter države). Veselimo se prihodnosti!

Ogled celotne fotogalerije dogodka je na voljo tukaj.