Dragi člani,

obveščamo vas, da je Evropska vesoljska agencija (ESA) objavila že drugi razpis, ki je namenjen le slovenskim podjetjem in institucijam.

 

Evropska vesoljska agencija (ESA) je 15. oktobra 2021 objavila drugi razpis RPA (Requesting Party Activity) na podlagi novega Pridružitvenega sporazuma z ESA. Razpis je na voljo izključno slovenskim institucijam in podjetjem.

Razpis RPA (Requesting Party Activities) je namenjen izključno slovenskim podjetjem, in sicer za pripravo industrije, da je konkurenčna za sodelovanje v programih ESA, v katere je vključena Slovenija ter razvoj kompetenc za vključitev v nove izbirne programe. Gre za orodje za pomoč razvoja znanosti na izbranih področjih ter tudi za razvoj ustreznih kadrov.

Vrednost razpisa je 900.000 EUR. Rok za oddajo prijav je 30. 11. 2021.

S pomočjo razpisa RPA se razvijajo kompetence, zmogljivosti in izkušnje, ki državi članici omogočajo dosego dolgoročnih ciljev na področju vesolja (tudi polnopravno članstvo v ESA in krepitev vesoljskega sektorja.

Več informacij o razpisu je objavljenih na spletni strani ESA, potrebna je registracija.

 

Prav tako vas obveščamo o  EE-11 Information day, ki je namenjen industriji, ki bi želela sodelovati pri izgradnji satelita Earth Explorer, ki se izgrajuje v okviru programa FEO, pri katerem sodeluje tudi Slovenija. Dogodek bo potekal preko spleta, in sicer 21. 10., od 9.30 do 17.00. Povezava in dnevni red se nahajata TUKAJ.

Vabljeni, da se dogodka udeležite.