Slovensko inovacijsko stičišče, evropsko gospodarsko interesno združenje je del gospodarske delegacije “Zdravje in dobro počutje”, ki bo svetovno razstavo EXPO 2020 Dubaj obiskala med 25. – 29. januarjem 2022.

Udeleženci delegacije bomo obiskali poslovni forum na slovenskem paviljonu, ki bo osredotočen na promocijo slovenskih inovativnih rešitev s področja personalizirane medicine ter poslovno mreženje s potencialnimi poslovnimi partnerji. Obiskali bomo tudi tuje paviljone na EXPO 2020 Dubaj ter sejem Arab Health 2022, ki velja za enega izmed največjih sejmov s področja medicine in medicinske opreme v tem delu sveta.

Delegacijo organizirata javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za gospodarski razvoj ter tehnologijo v sodelovanju z našo pomočjo (SRIP Zdravje – medicina) ob podpori skupine ZIT – eZdravje.

V četrtek, 27. 1. 2022 bo v okviru delegacije potekal Poslovni forum Personalizirana medicina, kjer bo imela govor tudi direktorica SIS EGIZ in koordinatorica SRIP Zdravje – medicina, dr. Alenka Rožaj Brvar na temo zdravja in medicine v Sloveniji. Na poslovnem forumu se bodo predstavila tudi slovenska podjetja, ki delujejo na področju zdravja in medicine, med drugim tudi naša člana Cosylab in Ascalab. Okrogli mizi je priključena tudi panelna diskusija z naslovom “Slovenia, a showcase of how personalized medicine contributes to a higher quality of life”, ki jo bo moderiral Gregor Cuzak iz skupnosti HealthDay.si.

Več informacij o Poslovnem forumu in registraciji najdete na tej povezavi.