Z veseljem vam sporočamo, da je bil 22. 03. 2022 objavljen 4. razpis za referenčna mesta za aktivno in zdravo staranje. Razpis bo odprt do 31. 5. 2022! 

Regije, ki združujejo deležnike s področja zdravstva in oskrbe, ki lahko razvijejo inovativne tehnološke in digitalne rešitve za aktivno in zdravo staranje (AHA) in so osredotočene na posameznika, imajo možnost, da postanejo ena od akreditiranih regij referenčnega mesta AHA v Evropi.

Referenčne lokacije bodo lahko s povezovanjem vseh zainteresiranih strani na področju zdravstva in oskrbe – razvile, preizkusile, izvedle in širile nove pristope, inovativne rešitve in digitalne zdravstvene tehnologije, da bi izboljšale zdravljenje in oskrbo za paciente in njihove skupnosti, povečale trajnost zdravstvenih sistemov oskrbe v regiji ter s tem ustvarile več priložnosti za raziskave in inovacije.

Ko regija postane referenčna točka, dobi tudi priložnost za sodelovanje ter izmenjavo znanja učenja in dobrih praks pri obravnavi pristopov k aktivnemu zdravemu staranju v celotnem življenjskem ciklu z drugimi regijami referenčnih mest po vsej Evropi.

Več informacij lahko najdete tudi na spletni strani www.rscn.eu in https://www.rscn.eu/events-and-news/news/4th-call-for-aha-reference-sites/ .