SRIP Zdravje – medicina posreduje vabilo na dogodek na temo zdravstvenih podatkov , ki se bo odvil 27. 06. 2022 v Kopenhagnu na Danskem.

Varen in učinkovit dostop do zdravstvenih podatkov ključnega pomena – tako za izkoriščanje ogromnega potenciala novih tehnologij kot za ohranjanje zgodovinske odličnosti Evrope v sektorju zdravja in znanosti o življenju. Hkrati je Evropska komisija pravkar uvedla Evropski prostor zdravstvenih podatkov (EHDS).

Pobuda Science|Business Future-Proofing Medicines bo 27. junija sklicala prvega v vrsti strokovnih dialogov, ki bodo raziskali odgovore na ključna vprašanja varnosti in učinkovitosti dostopa do zdravstvenih podatkov. Z zbiranjem najboljših praks na nacionalni ravni si bo pobuda prizadevala razviti priporočila za regulacijo in pospeševanje izvajanja zdravljenja pacientom in državljanom.

Več informacij o dogodku najdete na priloženi povezavi: The power of data: Developing Europe’s next generation of medicines and health technologies | Science|Business (sciencebusiness.net)