Naš član, Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) v Bruslju vabi na spletno konferenco RePower Women: Possibilities for Women in Technology and Innovation, ki bo v petek, 9. septembra 2022 ob 09.30 preko spleta (platforma zoom).

 

Tehnološki sektor žal zaostaja za preostalim trgom dela, ko gre za zaposlovanje žensk. Deep tech predstavlja več kot četrtino evropskega start-up ekosistema, evropska tehnološka podjetja pa so sedaj ocenjena na 700 milijard evrov. Kljub temu so ženske v tej panogi še vedno premalo zastopane.  Danes so ženske udeležene le  v 10% patentnih prijav v EU in ustanovijo ali soustanovijo manj kot 15% novoustanovljenih podjetij (ter zgolj 6% samo ženskih ekip). To pomeni nizke zneske kapitala, vloženega v podjetja, ki jih vodijo ženske, kar ustvarja začaran krog. Le 5% tveganega kapitala gre mešanim ekipam moških in žensk in le 2% izključno ženskim ekipam. 

 

Cilj tega dogodka je predstaviti različne pobude v EU in spodbuditi sodelovanje žensk v tehnologiji in inovacijah, ki spodbujajo enakost spolov na delovnem mestu. V okviru razprave z drugimi podjetnicami in tehnološkimi voditelji se bo ta spletni dogodek osredotočil na izzive, s katerimi se soočamo, in bo del rešitve za zmanjšanje razlik med spoloma.

Na konferenco se lahko prijavite na tej povezavi. Rok za prijavo je 8. 9. 2022. Potrditev prijave in povezavo na zoom boste prejeli en dan pred dogodkom.

Program dogodka s sodelujočimi je na voljo tukaj.