Evropska komisija je objavila razpis za postdoktorske štipendije Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) za leto 2023. Razpis je odprt za prijave na katerem koli znanstvenem področju, vključno z raziskavami Euratoma. Rok za prijavo se izteče 13. septembra.

Evropska komisija se je določila objaviti tudi krajši vodnik s priporočili v šestih korakih, da bi prijaviteljem olajšala pripravo prijave. Kot pomoč pri prijavi so na voljo tudi Nacionalne kontaktne točke MSCA (https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/obzorje-evropa/odlicna-znanost/ukrepi-marie-sklodowska-curie/)

Korak Kratko priporočilo
1.     Seznanite se z načinom financiranja Oglejte si stran o postdoktorskih štipendijah in ključne vire, kjer so predstavljene značilnosti in možnosti programa. Podrobnosti o razpisnih pogojih najdete v delovnem programu MSCA in prilogah.
2.     Prepričajte se, da izpolnjujete pogoje za prijavo Postdoktorske štipendije MSCA so namenjene raziskovalcem z vsega sveta, ki imajo po doktoratu največ osem let raziskovalnih izkušenj.
3.     Poiščite organizacijo gostiteljico in nadzornika Organizacije iz vseh socialno-ekonomskih sektorjev v katerikoli državi lahko gostijo podoktorskega štipendista MSCA.
4.     Začnite pripravljati vlogo Če želite pripraviti uspešno prijavo, morate sodelovati s svojim bodočim nadrejenim in se držati meril za dodelitev sredstev.
5.     Preverite svojo vlogo pri strokovnjakih Vaš nadrejeni in organizacija gostiteljica sta vaši prvi kontaktni točki.
6.     Oddajte vlogo Letošnji razpis je odprt do 13. septembra 2023.

Vir: Evropska komisija

 

Dodatne informacije so na voljo na spodnjih povezavah:

 

Večna pot 113
1000 Ljubljana

01 4798 008

info@sis-egiz.eu