Ponosno predstavljamo najnovejši novičnik projekta Senior Eco-Nect!

Veseli nas, da smo dosegli pomemben mejnik v našem projektu, ki je namenjen podpori in razvoju evropskih ekosistemov srebrne ekonomije in starajočega se prebivalstva. V nadaljevanju vam predstavljamo glavne teme, ki jih boste našli v našem novičniku:

  • Povzetek obiska projektnih partnerjev v Sloveniji: Partnerji projekta so se v okviru obiska srečali s ključnimi akterji srebrne ekonomije v Sloveniji ter spoznali inovativne projekte in pobude na tem področju.
  • Delavnice Senior Eco-Nect: V sklopu projketa so bile doslej organizirazne štiri delavnice, ki so se osredotočale na različne vidike srebrne ekonomije, vključno z oblikovanjem in povezovanjem ekosistemov ter aktivnim staranjem s poudarkom na športu in dostopnemu turizmu ter staranju v domačem okolju in prehrani starejših.
  • Povabilo na registracijo za mapiranje ekosistemov in k SWOT analizi – rezultate bo konzorcij uporabil za pripravo akcijskega načrta, ki bo ocenil prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti za področje srebrne ekonomije.
  • VABILO na “mid-term” dogodek, kjer bodo projektni partnerji in sodelavci spredstavili rezultate projekta Senior Eco-Nect po 18 mesecih dela. Dogodek bo potekal v okviru Foruma RIES, vodilnega inovacijskega dogodka na področju zdravstvenega varstva in socialne oskrbe, ki ga organizira španski CSG.

Vabimo vas k branju novičnika ter si preberete vse podrobnosti o ključnih dosežkih projekta Senior Eco-Nect. Skupaj ustvarjamo prihodnost srebrne ekonomije in si prizadevamo zagotoviti kakovostno življenje za starejše prebivalstvo v Evropi.

NOVIČNIK je dosegljiv TUKAJ.

 

Projektni partnerji so Eurasanté – Health Cluster, Cluster Saúde de Galicia, CSG, Slovensko inovacijsko stičišče, evropsko gospodarsko interesno združenje, European Platform for Sport Innovation (EPSI)European Network for Accessible Tourism (ENAT) asbl. and Hincks Centre for Entrepreneurship Excellence.

Projekt je financiran s strani Evropske unije.