K sodelovanju v prestižnih nagradah WIPO vabimo člane SRIP Zdravje – medicina ter druge partnerje, ki so aktivni na področju razvoja in inovacij. Prijave so odprte za podjetja in raziskovalce iz javnih raziskovalnih organizacij do 4. septembra 2023.

Nagradi WIPO bosta podeljeni 25. septembra 2023 ob obisku generalnega direktorja Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO), Darena Tanga.

WIPO Nagrade 2023: Priznanje inovacijam in raziskavam v Sloveniji

Inovativna slovenska podjetja ter raziskovalke/raziskovalci iz javnih raziskovalnih organizacij imajo priložnost biti nagrajeni za svoje prispevke na področju intelektualne lastnine in razvoja. Prijavite se za nagradi, ki ju podeljuje WIPO, in si pridobite priznanje za svoje delo!

WIPO IP Enterprise Trophy za podjetja: WIPO IP Enterprise Trophy je nagrada, ki spodbuja podjetja k sistematični uporabi intelektualne lastnine, sodelovanju z javnimi raziskovalnimi organizacijami ter metodični uporabi intelektualne lastnine. Med prejemniki te prestižne nagrade so bili v preteklih letih ugledni prejemniki, kot so Razvojni center eNeM Novi materiali d. o. o. (2020), GEM Motors d. o. o. (2021) ter Elan, d. o. o. (2022).

WIPO Medal for Inventors za raziskovalce: WIPO Medal for Inventors je priznanje, ki ga prejmejo raziskovalci s slovenskih javnih raziskovalnih organizacij za njihova izjemna dela in prispevke na področju patentno zaščitenih izumov. S tem nagradnim priznanjem se njihovo raziskovalno delo neposredno prepleta z razvojem in blagostanjem slovenskega gospodarstva ter družbe. Pretekli prejemniki te nagrade vključujejo izjemne posameznike, kot so prof. dr. Alenka Vesel (2020), dr. Marta Klanjšek Gunde (2021) ter prof. dr. Miran Mozetič (2022).

Obe nagradi se redno podeljujeta od leta 2020 naprej v okviru Mednarodne konference o prenosu tehnologij (ITTC – International Technology Transfer Conference), medtem ko bo letošnja podelitev potekala 25. septembra 2023 ob obisku gospoda Darena Tanga, generalnega direktorja WIPO, na Institutu “Jožef Stefan”.

Prijavite se za prestižne nagrade WIPO (World Intellectual Property Organization) do 4. septembra 2023 ter si zagotovite priznanje za vaše inovacije in raziskovalno delo!

Več informacij o nagradi WIPO IP Enterprise Trophy za podjetja najdete na naslednji povezavi: WIPO IP Enterprise Trophy

Več informacij o nagradi WIPO Medal for Inventors za raziskovalce najdete na naslednji povezavi: WIPO Medal for Inventors

Za vprašanja in dodatne informacije lahko kontakirate ekipi na Institutu “Jožef Stefan”  preko elektronskega naslova: tehnologije@ijs.si.