SIS EGIZ NA MOS-u

 

Aktivnosti SIS EGIZ zajemajo vse, od pridobivanja informacij, do iskanja evropskih investicij. Naše storitve so podpora zagonu inovacij, hkrati pa želimo ustvarjati dodano vrednost v slovenskem inovacijskem ekosistemu ter krepiti konkurenčne zmogljivosti slovenskega gospodarstva in družbe, od katere imajo inovatorji posredne in neposredne koristi.

Predstavljene bodo tudi aktivnosti, ki se izvajajo v okviru SRIP zdravje – medicina (Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo).

Več o nas: https://sis-egiz.eu/predstavitev/

Predstavili bomo tudi evropske projekte, v katerih SIS EGIZ sodeluje kot partner:

  • IN-4-AHA: Innovation Networks for Scaling Active and Healthy Ageing (IN-4-AHA)
  • HealthChain: Evropski projekt iz programa I3 (Iterregional Innovation Investment) spodbuja uvajanje inovativnih digitalnih rešitev v medicino, pri tem pa naslavlja potrebe na trgu.
  • Senior Eco-Nect: Glavni cilj projekta je priprava skupnega akcijskega načrta za podporo nastajanju in rasti evropskih ekosistemov (ECOsystems) na področju srebrne ekonomije (ECOnomy).

 Prisostvovali bomo v »Stičišču znanosti in gospodarstva«. Gre za projekt Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ki se vsako leto uspešno predstavlja na tej sejemski prireditvi. Namenjen slednjega je predstaviti visokotehnološke inovacije, nove tehnologije, nove materiale in tehnološke procese s področja elektronike, mehatronike, robotike, bionike, energetike, informacijsko-komunikacijske tehnologije, digitalizacije, industrije 4.0 in 5.0 ter družbe 5.0.

 

SIS EGIZ MOS 1

 STIČIŠČE ZNANOSTI IN GOSPODARSTVA

 »Stičišče znanosti in gospodarstva« vodi Janez Škrlec: predstavili bodo projekt »bionska glava« kot tehnološko platformo, ki združuje napredne implantabilne možganske vsadke, senzorje, simulatorje, bionski vid in sluh, komunikacijske sisteme in vmesnike možgani – računalnik, možgani – stroji ter možgani – inteligentna protetika. Gre za njegovo inovacijo in za prikaz vseh danes aktualnih podpornih tehnologij sodobne medicine in zdravstva.

V Stičišču znanosti in gospodarstva bodo poleg SIS EGIZ prisotni še:

 Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, ki bo skupaj s podjetjem Skylabs d.o o. na sejmu predstavila slovenske satelite in modularni razvoj satelitov ter podporne tehnologije vesoljskim aplikacijam. Laboratorij za optoelektroniko in fotoniko omenjene fakultete bo predstavil inovacije s področji fotonike in optične MEMS (mikro-elektro-mehanski sistemi) tehnologije.  Predstavili bodo tudi zanimiv projekt bionskega človeka v virtualnem okolju z možnostjo interakcije z implantabilnimi vsadki.

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo predstavila mikrofluidne sisteme, laboratorije na čipu, senzorične sisteme in nove sončne celice z visokim izkoristkom ter sistem razgibavanja roke po poškodbi in možganski kapi.

Institut Jožef Stefan: predstavili bodo elektronsko keramiko, senzorske sisteme in aktuatorje ter nove materiale.

Kemijski inštitut iz Ljubljane: predstavili bodo nove pametne materiale, področje sintezne biologije, razvoj vodikovih celic in drugo.