Konzorcij EDIH DIGI-SI objavlja poziv za digitalne inovacije, ki bi sodelovale na tekmovanju Izziv digitalnih inovacij – Digital Innovation Challenge Competition, na katerem bo izbrana najboljša digitalna inovacija.

Zmagovalna digitalna inovacija bo deležna aktivne promocije tako na slovenskem trgu kot na tujih trgih preko različnih evropskih mrež partnerjev DIGI-SI, finalisti tekmovanja prejmejo mentorsko “pitching delavnico” in vstopnico za PODIM 2024, najvplivnejši tehnološki in start-up dogodek v Evropi.

Potek tekmovanja:

  1. prvi krog ocenjevanja – izbor največ 10 finalistov;
  2. udeležba finalistov na »pitching« delavnici;
  3. udeležna finalistov na PODIM 2024
  4. drugi krog ocenjevanja na DIGI-SI Community Days konferenci v jeseni 2024 – izbor zmagovalca.

Kdo se lahko prijavi?

Na poziv se lahko prijavijo le slovenski državljani nad 18 let z dovoljenjem organizacije, za katero delajo in imajo vsaj enega od spodaj naštetih statusov:

  • raziskovalec/visokošolski učitelj,
  • študent,
  • MSP (mikro, malo ali srednje veliko podjetje),
  • start-up.

Dodatne informacije za predlagatelje:

  • raven tehnološke razvitosti predlagane digitalne inovacije ne sme biti nižja od 6 (TRL6). Več o ravneh tehnološke razvitosti tukaj;
  • predlagana digitalna inovacija ne sme biti starejša od 5 let;
  • predlagane digitalne inovacije, ki izhajajo iz organizacij/podjetij s sedežem v Vzhodni kohezijski regiji, bodo prejele 5 dodatnih točk;
  • predlagatelji bodo svojo digitalno inovacijo predstavili mednarodni komisiji v živo v angleškem jeziku.

 

Predlog mora biti oddan v elektronski obliki najkasneje do 15. aprila 2024 do 23.59.

Sprejete bodo samo popolne prijave, ki so ustvarjene na osnovi prijavnega obrazca in bodo pravočasno poslane. Prijave, prejete na kakršenkoli drug način, ne bodo upoštevane.

V primeru, da imate digitalno inovacijo, ki jo želite deliti s svetom, vas vabimo k sodelovanju! Prijavni obrazec najdete TUKAJ!

Pravila in pogoje sodelovanja tekmovanja preberite TUKAJ.