Vabilo na okroglo mizo o prihodnosti pridelave in predelave zelišč v Sloveniji

Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Murska Sobota, Društvom pridelovalcev in predelovalcev zdravilnih rastlin ARNIKA, SRIP ZDRAVJE MEDICINA ter Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, vas vabi na okroglo mizo z naslovom “Prihodnost pridelave in predelave zelišč v Sloveniji: priložnosti in izzivi”. Dogodek bo potekal v soboto, 25. 5. 2024 ob 15:00 v Dvorcu Rakičan, Dvorana ŽIVA. 

Namen

V luči priprave smernic za razvoj pridelave in predelave zelišč v Sloveniji, želimo osvetliti priložnosti in izzive tega področja z različnih vidikov. Cilj je zakonodajalce in pripravljavce smernic ter strateških dokumentov opozoriti na potrebe, izzive in priložnosti v sektorju.

Program in sodelujoči

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

  • Dr. Barbara Čeh in mag. Nataša Ferant, IHPS – Predstavitev trenutnega stanja na področju pridelave zelišč v Sloveniji in ideje o trženjsko odkupnem centru za zelišča.
  • Dr. Alenka Rožaj Brvar, SIRP ZDRAVJE MEDICINA – Strateški razvoj in inovacijsko partnerstvo, tržne priložnosti, projekt SENIOR ECO-NECT.
  • Jožica Kapun Maršik, KGZS Zavod Murska Sobota – Specialistka za zelišča, potreba po strokovnem razvoju in svetovanju.
  • Milan Kalan, Ekološka zeliščna kmetija KALAN – Primer dobre prakse.
  • Jana Bergant, Bonistra d.o.o. – Primer dobre prakse.
  • Lenka Puh, ETRI skupina – Sodelovalni poslovni modeli.
  • Predstavnik MKGP – Razvoj sektorja pridelave in predelave zelišč, aktualni razpisi in možne podpore sektorju.

Okroglo mizo bo moderirala Tatjana Buzeti, direktorica RIS Dvorec Rakičan in lastnica ekološke zeliščne kmetije Vidov brejg.

Prijava na dogodek na info@ris-dr.si do 22. maja 2024.

VABILO IN PROGRAM