Predstavljamo povzetek skupnega akcijskega načrta, ki je zaključen dokument evropskega projekta Senior Eco-Nect. Načrt je v prvi vrsti namenjen podpori razvoja ekosistemov srebrne ekonomije ter spodbujanju sodelovanja, inovacij in projektov na področju zdravega in aktivnega staranja.

  1. Osredotočanje na ustvarjanje evropske skupnosti srebrne ekonomije: načrt vsebuje nabor ukrepov za ozaveščanje o srebrni ekonomiji, razvijanje pripravljenosti ciljnih skupin za ukrepanje ter izvajanje skupnega programa usposabljanja o srebrni ekonomiji. Glavni cilj je vključiti čim več deležnikov in ustvariti živahen ekosistem, ki se ukvarja s potrebami starajočega prebivalstva. 

     

  2. Podpora projektom, inovacijam in sodelovanju med ekosistemi: olajšanje medsebojnega prepoznavanja med deležniki, ustvarjanje orodij za sodelovanje, spodbujanje mreženja in povezovanja med deležniki in ekosisstemi ter spodbujanje prepoznavnosti rešitev srebrne ekonomije. Cilj je zagotoviti podporo in vire za pobude, ki spodbujajo zdravo staranje in obravnavajo izzive demografskega staranja.

     

  3. Zagotavljanje prilagodljivega upravljanja in učinkovitega izvajanja akcijskega načrta: vzpostavitev jasnih komunikacijskih kanalov, priprava natančnega načrta izvedbe, izvajanje dejavnosti vključevanja deležnikov ter ohranjanje prilagodljivosti in fleksibilnosti pri izvajanju procesa. 

Namen skupnega akcijskega načrta je povečanje ozaveščenosti o potencialni vrednosti srebrne ekonomije, ustvariti ugodne pogoje za sodelovanje ter izboljšati kakovost življenja starejših ljudi. Načrt poudarja pomembnost celovitega, življenjskega pristopa k staranju in izpostavlja potrebo po koordinaciji, inovacijah in sodelovanju med deležniki.

Če želite več podrobnih informacij ali imate kakršna koli vprašanja, se prosim obrnite na nas (info@sis-egiz.eu) s pripisom Senior Eco-Nect – AKCIJSKI NAČRT.

Veselimo se nadaljnje razprave z vami.


 

5 KLJUČNIH TOČK AKCIJSKEGA NAČRTA

Namen akcijskega načrta je jasen: ustvariti uspešno evropsko skupnost, ki bo poudarjala pomen srebrne ekonomije in bo naslovila edinstvene potrebe starajočega se prebivalstva, hkrati pa spodbujala gospodarsko rast in socialno vključenost.

  1. Temelji in ozaveščanjeCilj: Oblikovati in distribuirati orodja za ozaveščanje o srebrni ekonomiji in širjenje nabora deležnikov.
  2. Izboljšanje ekosistemaCilj: Da bi izboljšali uporabniško izkušnjo na naši platformi za mapiranje deležnikov, nameravamo izboljšati vizualizacijo podatkov in analitičen prikaz lastnosti deležnikov.
  3. Spodbujanje sodelovanjCilj: Spodbujanje sodelovanja med ekosistemi in deležniki v srebrni ekonomiji, podpore lansiranju projektov in zagotavljanje neposredne podpore deležnikom.
  4. Kataliziranje projektov in inovacijCilj: Katalizirati projekte in inovacije znotraj okvira srebrne ekonomije z ustvarjanjem ugodnih pogojev za sodelovanja.
  5. Napredek in trajnostCilj: Ocenjevanje napredka in zagotavljanje trajnosti pobude srebrne ekonomije skozi ozaveščanje, angažiranje deležnikov in dolgoročni vpliv, da ostane ideja trajnostna tudi po petletnem časovnem obdobju.

 

 

 

PREBERITE AKCIJSKI NAČRT SENIOR ECO-NECT