SPOROČILO ZA JAVNOST

SPOZNAJTE AKCIJSKI NAČRT SENIOR ECO-NECT ZA RAZVOJ INOVATIVNIH EKOSISTEMOV, NAMENJENIH SREBRNEMU GOSPODARSTVU

Ljubljana, 29. julij 2024 – Po dveh letih sodelovanja so partnerji evropskega projekta Senior Eco-Nect dosegli svoj končni cilj: oblikovati akcijski načrt za razvoj inovativnih ekosistemov, namenjenih srebrnemu gospodarstvu. Ta dokument na dvajsetih straneh povzema vse raziskave in ugotovitve partnerjev.

Izvedite več o akcijskem načrtu Senior Eco-Nect!

Evropa se sooča z demografskim premikom brez primere, saj število starejših državljanov presega število otrok. Zato so partnerji projekta Senior Eco-Nect pripravili vizionarski akcijski načrt. Namen tega petletnega strateškega načrta, ki temelji na izkušnjah, pridobljenih med projektom, je spodbujanje inovativnih ekosistemov v srebrnem gospodarstvu.

Zavezani tej dolgoročni viziji, si partnerji projekta Senior Eco-Nect prizadevajo reševati izzive in izkoriščati priložnosti v tem sektorju z zagotavljanjem rasti, učinkovitosti, vključenosti in medsebojne povezanosti.

Akcijski načrt projekta Senior Eco-Nect se osredotoča na dve ključni področji: razvoj ekosistemov srebrnega gospodarstva ter podpiranje projektov in sodelovanja. Izvajal se bo pet let, pri čemer bo vsako leto obravnavalo ključne faze:

1. Temelj in ozaveščenost,
2. Obogatitev ekosistema,
3. Omogočanje sodelovanja,
4. Spodbujanje projektov in inovacij ter
5. Napredek in trajnost.

Akcijski načrt si lahko ogledate na [https://www.senior-eco-nect.com/wp-content/uploads/2024/06/D.5.1-Joint-Action-Plan-Senior-Eco-Nect.pdf]

(⚠️Ta akcijski načrt je napisan v angleščini)

Bi radi prispevali k svetlejši prihodnosti srebrnega gospodarstva?

Evropska srebrna ekonomija je v razcvetu in partnerji v projektu Senior Eco-Nect vas vabimo, da se nam pridružite na tej razburljivi poti. Iščemo politične odločevalce, posrednike, povezovalce in voditelje. Bodite del te inovativne mobilizacije, namenjene srebrnemu gospodarstvu!

Če ste zainteresirani, se obrnite na koordinatorko projekta Caroline Weste (cweste@eurasenior.com).

O Senior Eco-Nect

Senior Eco-Nect je evropski projekt, ki ga financira Evropska Unija v sklopu programa Horizon Europe. Namen projekta je podpreti nastanek in razvoj evropskih ekosistemov, ki nudijo rešitve za starajočo se družbo in razvijajo srebrno gospodarstvo.

Kontakt za medije:
Monika Klemenčič, project manager, monika.klemencic@sis-egiz.eu