Z veseljem sporočamo, da je bil projekt HealthChain izbran za sodelovanje na 22. izvedbi Evropskega tedna regij in mest (#EURegionsWeek), največjem letnem dogodku, posvečenem kohezijski politiki. Letošnji dogodek bo potekal od 7. do 10. oktobra 2024 v Bruslju. Cilj dogodka je postati odprta in sodelovalna platforma, ki spodbuja sodelovanje in mreženje med regijami in mesti.

Evropski teden regij in mest je štiridnevni dogodek, na katerem mesta in regije prikazujejo svojo zmožnost spodbujanja rasti in ustvarjanja delovnih mest, izvajanja kohezijske politike EU ter poudarjajo pomen lokalnega in regionalnega upravljanja v Evropi.

Okrogla miza (HealthChain)

Naslov: Interregionalne naložbe v inovacije za izboljšanje zdravja in dobrega počutja državljanov
Datum: 9. oktober 2024
Čas: 11:30 – 12:30
Kraj: Kongresni center Albert Borschette, Soba: AB – 4B

Kratek opis:
Namen našega dogodka je izmenjava najboljših praks med bolj in manj razvitimi regijami za ustvarjanje novih medregijskih vrednostnih verig na področju zdravstva – ključnega sektorja za izboljšanje regionalne konkurenčnosti. HealthChain bo skupaj z dvema drugima projektoma I3 organiziral delavnico na dogodku. Delili bomo vpoglede v medregijske naložbe v zdravstvene inovacije, sledile pa bodo tri delovne mize s poudarki na:

  • Izgradnji regionalnih ekosistemov
  • Podpora malim in srednjim podjetjem (MSP)
  • S3 platformah in njihovih vplivih na MSP

Okrogla miza, ki jo organiziramo, je namenjena zdravstvenim organizacijam, odločevalcem, grozdom in MSP.

Govorci:

  • Alenka Rožaj Brvar, Direktorica Slovenskega inovacijskega Združenja, Evropskega gospodarskega interesnega združenja, in projektni vodja HealthChain za SIH
  • Malin Larsson, Vodja inovacij pri Innovation Skåne AB, vodja projekta DIGIT PRE, ki ga financira I3
  • Marc van der Zande, Vodja projekta pri Cluster Sports and Technology, vodja projekta I3-InShape
  • Moderator, Myriam Martin iz Ticbiomed, koordinatorica projekta HealthChain

 

Pridružite se nam!
Pripravite se na izmenjavo idej, povezovanje z regijami in mesti po Evropi ter širitev vaše mreže in znanja, medtem ko boste spremljali najnovejši razvoj na področju regionalne in kohezijske politike.

Od začetka julija je odprta registracija za vse, ki se želite pridružiti okrogli mizi. Zagotovite si svoje mesto danes! Povezava za registracijo: Interregionalne inovacijske naložbe za spodbujanje zdravja in dobrega počutja državljanov