Mednarodna poletna šola: Kakovost in uporaba rastlinskih surovin
📍 Pomurski tehnološki park & Ekološka zeliščna kmetija Vidov brejg
📅 26. – 28. maj 2025
Z veseljem vas vabimo k udeležbi na mednarodni poletni šoli z naslovom KAKOVOST IN UPORABA RASTLINSKIH SUROVIN, ki bo potekala med 26. in 28. majem 2025 v Pomurju, in je namenjena vsem, ki jih zanimajo kakovost, predelava in uporaba rastlinskih surovin – tako v prehrani kot v kozmetiki, farmaciji in aromaterapiji. Poletna šola bo potekala po konceptu živega laboratorija, vključenega bo veliko praktičnega dela in bo omogočala neposreden stik z vrhunskimi strokovnjaki s tega področja. Mednarodno poletno šolo organizira ZIS (Znanstveno in inovacijsko središče Pomurje) v sodelovanju s SRIP Zdravje – medicina, Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije ter Arniko- društvom pridelovalcev in predelovalcev zdravilnih rastlin.
Kaj lahko pričakujete?
- Pridelava in predelava zelišč z demonstracijami in praktičnim delom (zasaditev, destilacija, sušenje, formulacija naravne kozmetike)
- Zahteve glede kakovosti (GACP, GMP, Evropska farmakopeja)
- Razumevanje aromaterapije in naravne kozmetike iz znanstvene in praktične perspektive
- Poslovni vidiki kakovostne pridelave in predelave (trženje, blagovna znamka, certifikati)
- Tržni hit – skupinska delavnica za razvoj novega produkta s trženjsko strategijo
Poseben poudarek:
✔ Predstavitev SRIP Zdravje – medicina in priložnosti za povezovanje znotraj EU trga
✔ Obisk podjetja Galex d.o.o., proizvajalca prehranskih dopolnil in naravne kozmetike
✔ Omejeno število mest – maksimalno 20 udeležencev!
CELOTEN PROGRAM POLETNE ŠOLE JE NA VOLJO TUKAJ.
Kotizacija in prijave:
- Redna kotizacija: 350 EUR
- Zgodnje prijave do 30. 4.: 220 EUR (člani ARNIKA) / 100 EUR (študentje)
- Možnost štipendije za študente – 5 mest!
📝 Prijave sprejemamo do 15. 5. 2025 oz. do zapolnitve mest.
📩 Kontakt, dodatne informacije in registracija: tatjana.buzeti@zis.si
Pridružite se nam pri soustvarjanju trajnostnih rešitev na področju uporabe rastlinskih surovin!
Dogodek poteka v slovenskem in angleškem jeziku.