Pravica do hrane za boljše življenje in boljšo prihodnost

Ob letošnjem svetovnem dnevu hrane vabljeni na konferenco z naslovom “Pravica do hrane za boljše življenje in boljšo prihodnost”, ki bo potekala v sredo, 16. oktobra 2024, od 15.00 do 20.00 v dvorani Pomurske gospodarske zbornice, Lendavska ulica 5A, Murska Sobota.

Dogodek organizira European Food Technology Network (EFTN) v sodelovanju z Znanstveno in inovacijsko središče Pomurje (ZIS Pomurje) pod pokroviteljstvom Pomurske gospodarske zbornice.

Konferenca bo naslovila aktualne izzive s področja prehrane, zavržene hrane, in trajnostne pridelave. Poleg predstavitev strokovnjakov s področja hrane in prehrane bo potekala tudi okrogla miza, kjer bomo razpravljali o ključnih vprašanjih, kot so izkoriščanje naravnih virov Pomurja in preobrazba prehranskega sistema.

Program
  • 15.00: Uvodne predstavitve
  • 17.30: Okrogla miza »Pomurje in hrana«
  • 19.00: Povzetek razprave in zaključek konference

 

Med govorci bodo zasl. prof. dr. Peter Raspor, doc. dr. Elizabeta Mičović, dr. Bojan Butinar, in mnogi drugi strokovnjaki, ki bodo razpravljali o aktualnih temah, kot so varnost hrane, potenciali bučnega olja, in pomen lokalnih virov v prehranski verigi.

Pridružite se nam in prispevajte k razpravi o prihodnosti hrane ter trajnostnem razvoju Pomurja in širše.

Več informacij in prijava na dogodek: [https://peter-raspor.eu/dogodki/](https://peter-raspor.eu/dogodki/).

VABILO