18. Blejski strateški forum, 28. – 29. avgust 2023

Blejski strateški forum je globalna platforma za razvijanje idej in izmenjavo stališč o sodobni družbi in njeni prihodnosti. Zavzema se za ustvarjanje trajnostnega sveta z zagotavljanjem strateških pogledov in rešitev za najpomembnejše izzive.

Kot platforma vključevanja in raznolikosti si prizadeva združiti čim več različnih deležnikov ter njihova stališča posredovati skozi dogodke, razprave, okrogle mize, projekte, analize in publikacije.

Njeno osrednje letno dogajanje – mednarodna konferenca Bled Strategic Forum – je vodilna konferenca v Srednji in Jugovzhodni Evropi ter poteka ob koncu avgusta na Bledu. Konferenca predstavlja srečanje udeležencev iz različnih področij z raznolikim znanjem ter spodbuja izmenjavo mnenj in ustvarjanje idej za naslavljanje sedanjih in prihodnjih izzivov. Poleg tega konferenca omogoča tudi edinstveno priložnost za mreženje s regionalnimi in globalnimi deležniki.

Glavni organizator Foruma je Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, Center za evropsko prihodnost, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Vsebine razprav so oblikovane okrog štirih tematskih stebrov:
1) Globalna Evropa,
2) Nastajajoče tehnologije,
3) Trajnostne družbe in
4) Svetovna skupnost.

Vsako leto se na Blejskem strateškem forumu zberejo vplivni politični predstavniki, poslovni voditelji in nevladne organizacije, predstavniki mednarodnih organizacij, akademiki in drugi deležniki, ki skupaj aktivno oblikujejo prihodnost za nas in prihodnje generacije. Letošnja vodila tema bo: “Solidarnost za globalno varnost”.

Kot ena izmed ključnih mednarodnih konferenc v regiji vsako leto privablja številne udeležence visoke ravni. Tudi letos je SRIP Zdravje – medicina potrdil svojo udeležbo na Blejskem strateškem forumu.

Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni strani.