Climathon Ljubljana 2020; 10. 11. – 13. 11. 2020

Climathon je globalni program, ki v središče postavlja mesto in ponuja priložnost prebivalcem, da soustvarjajo rešitve za lokalno skupnost, ki odgovarjajo na globalne podnebne izzive. Letos boste lahko del iskanja idej na primeru mesta Ljubljana, ki odgovarjajo na globalne podnebne izzive.

Climathon Ljubljana 2020 bo letos potekal že četrto leto zapored, od 10. 11. – 13. 11. 2020, organizira pa ga Center energetsko učinkovitih rešitev (CER). Partner dogodka je članica SIS EGIZ, Mestna občina Ljubljana.

Jedro programa je Ideathon, ki poteka na lokalni ravni in združuje ljudi, ki dobro poznajo lokalno okolje in podnebne izzive svojih mest.

IZZIV LJUBLJANA

Tako kot številna mesta po svetu, se tudi Ljubljana sooča s številnimi podnebnimi izzivi. Ljudje se selijo in delajo v urbanih območjih, dve tretjini svetovnega prebivalstva bo živelo v mestih do leta 2050. Največji projekt naše družbe je dekarbonizacija.

Iskali boste ideje in rešitve, ki bodo pritegnile oziroma spodbudile prebivalce (fizične in pravne subjekte) k soustvarjanju ogljično nevtralnega mesta na področju stavb, mobilnosti in ozelenitve mesta.

Pridružite se globalni skupnosti ustvarjalcev sprememb in inovatorjev, ki iščejo rešitve za podnebne izzive.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna registracija do 26. 10. 2020.

Več informacij skupaj z registracijskim obrazcem najdete na spletni povezavi tukaj.