Delavnica Standardizacija podatkovnih modelov in uvajanje OASC MIMS interoperabilnih mehanizmov na področju pametnih mest in skupnosti, 23. 03. 2021

Vabljeni na delavnico “Standardizacija podatkovnih modelov in uvajanje OASC MIMS interoperabilnih mehanizmov na področju pametnih mest in skupnosti”, ki jo organizira IKT horizontalna mreža. Delavnica bo potekala 23. 03. 2021, od 14:00 – 16:00.

Slovenija je s prvim večjim razpisom MJU postavila vizijo, usmeritve in standard razvoja v državi, z vsemi naslednjimi instrumenti/ukrepi v državi, pa tudi iz EU instrumentov se bo nadgrajevalo vizijo razvoja povezljivih in mednarodno konkurenčnih rešitev in nacionalnega ekosistema pametne družbe v skladu z EU priporočili.

Na delavnici bodo podrobneje predstavljeni nekateri poudarki EU vizije razvoja pametne družbe, obrazložen bo pomen tehničnih konceptov, ki jih razpis naslavlja in predstavljeni primeri interoperabilnosti OASC MIM ter povezovanja na komponenti MJU Context Broker in OPSI.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Več informacij, vključno s programom in spletno prijavnico, je na voljo na tej spletni povezavi.