Evropa proti raku: Kako pomembne so inovacije na področju zdravstva

Vabljeni na brezplačno spletno konferenco z naslovom “Evropa proti raku: Kako pomembne so inovacije na področju zdravstva“, ki jo organizira naš član SBRA, dne 21. 09. 2020, od 10.30 do 12.30.
Konferenca bo potekala 
preko spletne platforme WebEx v slovenskem jeziku.

Glavna tema spletne konference bo Evropski načrt za premagovanje raka in dopolnilne politike članic EU ter seveda inovacije v zdravstvu.

Rak je drugi najpogostejši povzročitelj smrti v EU. Za to boleznijo umre četrtina vseh ljudi. V vse več članicah EU je najpogostejši razlog za smrt ljudi v starosti med 45 in 64 let. Ocene kažejo, da v Evropi na leto z rakom na novo zboli 3,5 milijona ljudi, 1,3 milijona jih zaradi njega umre.
EU je v zadnjih sedmih letih namenila nekaj manj kot 1,5 milijarde evrov za mednarodne skupne raziskovalne projekte, pionirske raziskave, programe mobilnosti, javno-zasebna partnerstva in koordinacijo nacionalnih raziskav raka. Več kot polovico teh sredstev – 770 milijonov evrov – je bilo porabljenih za skupne raziskovalne projekte, katerih cilj je bil najti nove poti za premagovanje raka in za pomoč bolnikom.

Kakšne so posledice pandemije Covida-19 v državah članicah zaradi geografskih razlik in različnih sistemov ocenjevanja še ni znano, znano pa je že, da je prišlo do zamud pri odkrivanju in diagnosticiranju raka.

Na konferenco se prijavite na tej spletni strani, program konference pa je na voljo spodaj:
Program

Vljudno vabljeni!