Evropski dnevi raziskav in inovacij, 23. in 24. 06. 2021

Vse naše člane ter druge zainteresirane obveščamo, da bo dogodek v okviru Evropskih dnevov raziskav in inovacij, potekal preko spleta, in sicer 23 in 24. junija 2021, tako da bo omogočeno sodelovanje vseh, ki jih dogodek zanma. Evropski dnevi raziskav in inovacij so vodilni dogodek Evropske komisije za raziskave in inovacije, ki uspe povezati oblikovalce politik, raziskovalce, podjetnike in javnost, da razpravljajo in oblikujejo prihodnost na področju raziskav in inovacij v Evropi in drugod.

Letos se začenja izvajati okvirni program Obzorje Evropa (Horizon Europe). To bo najbolj ambiciozen program raziskav in inovacij v EU doslej in bo pomembno vplival na krepitev evropskega raziskovalnega prostora. Sodelovanje na področju raziskav in inovacij je bistvenega pomena pri našem okrevanju po pandemiji COVID-19, hkrati pa bo utrlo pot v bolj zeleno in digitalno prihodnost. Evropski dnevi raziskav in inovacij so edinstvena priložnost, da se sliši vaš glas.

Dogodek je namenjen povezovanju posameznikov in strokovnjakov z vseh področij znanosti.

Več informacij o dogodku je na voljo na uradni spletni strani dogodka. Znan je tudi že program prvega in drugega dneva ter spored delavnic – na voljo za ogled tukaj.

Vabljeni, da se udeležite dogodka in delavnic!