GoDigital – Podatki in umetna inteligenca

Vabljeni na osrednjo poslovno konferenco GoDigital – Podatki in umetna inteligenca, ki bo 19. novembra 2019 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Umetna inteligenca igra vedno večjo vlogo v naših življenjih in ima ključno vlogo pri optimizaciji poslovnih procesov, povečanju dodane vrednosti izdelkov in storitev. Po mnenju strokovnjakov bo umetna inteligenca v prihodnosti najbolj pomembna in prebojna tehnologija v poslovnem svetu ter motor rasti konkurenčnosti gospodarstva, zato ni presenetljivo, da so številna podjetja v umetni inteligenci že prepoznala velik potencial.

Konferenca bo povezala poglede vodilnih analitskih hiš o svetovnih trendih in gibanjih, vidik in usmeritve Evropske komisije, ponudnike rešitev in podjetja, ki so že začela z uvajanjem umetne inteligence v poslovne procese.

V Sloveniji bodo gostili vodilne mislece z globalnimi pogledi in priporočili:

  • Emily Mansfield, glavna ekonomistka pri The Economist Intelligence Unit bo pojasnila kako bo umetna inteligenca preoblikovala gospodarstvo, industrijo in družbo. Predstavila bo izsledke študije, ključne kazalnike uvajanja in največje strateške izzive, s katerimi se soočajo vodstveni delavci v podjetjih. Ključni sporočilo raziskave je, da bodo odločitve, ki jih danes sprejemamo, odločilno vplivale na življenje in uspešnost gospodarstva v prihodnosti.
  • Pawel Bialka, izvršni partner podjetja Gartner na Poljskem, bo predstavil kako napredna podjetja v svoje poslovne procese že uvajajo umetno inteligenco in kakšen vpliv bo imela na njihovo uspešnost ter predlagal nekaj priporočil za uspešen začetek uvajanja.
  • Eric Badiqué, svetovalec za umetno inteligenco pri GD CONNECT, Evropski komisiji, pa bo predstavil strategijo Evropske komisije za pospešen razvoj in uvajanje umetne inteligence, instrumente, s katerimi bomo to dosegli ter spregovoril o tem, kako zagotoviti etično in zaupanja vredno uporabo umetne inteligence.

Prijave so že odprte, kotizacija znaša 150 EUR + DDV.

Program