Go:Global – Poslovni forum za visokotehnološka podjetja v biofarmaciji, 25. 11. 2020

Vabljeni na globalni poslovni forum za visokotehnološka podjetja na temo prihodnosti biofarmacije, medicinskega in nanotehnološkega sektorja ter možnosti medregionalnega razvojnega sodelovanja v obdobju po COVID-19.
Namen je raziskati trenutno stanje v biofarmaciji, medicini in nanotehnologiji ter nove potrebe trga, upoštevajoč posledice COVID-19 in povezati inovativna razvojno usmerjena podjetja iz Slovenije s potencialnimi mednarodnimi razvojnimi partnerji iz držav nečlanic EU na področju biofarmacije, medicine in nanotehnologije.
Dogodek bo obravnaval naslednje teme :
  • Ali bo pandemija vplivala na biofarmakologijo, medicino in nanotehnologijo v mednarodnem okolju?
  • Kako je mogoče odzive COVID-19 oblikovati za dvig razvojnega sodelovanja v biofarmacevtskem, medicinskem in nanotehnološkem sektorju?
  • Ali lahko postopek okrevanja pospeši razvoj cepiv po vsem svetu?
  • Katere politične ukrepe je treba razviti, da se zagotovi pospešen prevzem razvojnega sodelovanja med MSP ter njihovo vključevanje v vrednostne verige v sektorjih biofarmacije, medicine in nanotehnologije?
  • Kako lahko podjetja začnejo sodelovati z mednarodnimi razvojnimi institucijami, kot je UNIDO?
  • Kakšne so možnosti za sodelovanje v skupnih razvojnih projektih na mednarodni ravni s podporo Evropske komisije?
  • Kakšne priložnosti za nadaljnje razvojno sodelovanje prinaša projekt »Spodbujanje slovensko-kubanskega inovacijskega grozda za biofarmacijo, medicino in nanotehnologijo 2020 – 2021«?
Dogodek je namenjen malim in srednje velikim podjetjem (vključno z novoustanovljenimi in novimi podjetji), ki delujejo v biofarmacevtskem, medicinskem in nanotehnološkem sektorju, vključno s sodelujočimi podjetji, ki sodelujejo v projektu vzajemnega razvoja z UNIDO.

Organizira ga Slovenski podjetniški sklad v okviru StartupPlusProgram za startupe in razširitve, financirata pa ga slovensko Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj. Ključna partnerja dogodka sta UNIDO in slovensko Ministrstvo za zunanje zadeve.

Forum bo potekal v angleščini. Podroben program dogodka najdete tukaj, registrirate pa se preko spletnega obrazca tukaj.