GZS letos spet nagrajuje inovativnost!

Priznanja GZS za inovacije na nacionalni ravni predstavljajo najvišja nacionalna priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. GZS v sodelovanju z regionalnimi zbornicami vsako leto razpisuje natečaj in nagrajuje inovacije.

Zgodovina priznanj za inovativnost sega v leto 1997, ko se je Območna zbornica Zasavje odločila podpreti drugače misleče posameznike v inovativnih podjetjih in 23. januarja podelila prva regionalna priznanja za najboljše inovacije. Gibanje se je sprva razširilo na druge regije, leta 2002 pa so priznanja pridobila nacionalni značaj. K sodelovanju so pristopile vse regionalne gospodarske zbornice, nacionalni dogodek pa odslej predstavlja izbor najboljših inovacij izmed najboljših v regiji.

To leto torej obeležujemo 24 let podeljevanja na regionalni ravni in 18 let na nacionalni ravni. V preteklih 17 letih so bila v celotni Sloveniji priznanja podeljena preko 10.200 inovatorjem in inovatorkam in več kot 2.980 inovacijam. Na nacionalni ravni je bilo podeljenih 142 zlatih priznanj in v zadnjih treh letih štiri posebna priznanja za mlado podjetje, priznanja GZS za inovacije pa so prepoznane tako v Sloveniji kot v tujini.

To leto bodo nacionalna priznanja najboljšim inovacijam podelili na 18. Dnevu inovativnosti, ki bo potekal 15. 9. 2020 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Na povezavi najdete vse potrebne informacije in dokumente za prijavo vaše inovacije.

Vir informacije