IN-4-AHA: spletna delavnica na temo izboljšanja zasebnega-javnega sodelovanja pri uvajanju inovacij v AHA, 09. 09. ob 13:00

V okviru evropskega projekta IN-4-AHA (Innovation Networks for Scaling Active and Healthy Ageing), v katerega je SIS EGIZ vključen kot konzorcijski partner, vas vabimo k udeležbi na spletni delavnici z naslovom “Izboljšanje zasebnega/javnega sodelovanja pri uvajanju inovacij na področju aktivnega in zdravega staranja”. 

KDAJ:

Delavnica bo potekala dne 09. 09. 2021 od 13:00 do 15:00 (CET).

KJE:

Delavnica bo potekala preko spleta, udeležba je brezplačna. Registrirate se preko registracijskega obrazca na tej spletnipovezavi. 

CILJNA PUBLIKA:

Vabljeni vsi, ki ste na kakršenkoli način povezani s svetom aktivnega in zdravega staranja in vas zanima tematika uvajanja inovacij v zasebnem/javnem sektorju.

TEMA:
Katere so glavne ovire pri uvanjanju inovacij na področju aktivnega in zdravega staranja? Kako izboljšati zasebno – javno sodelovanje pri uvajanju inovacij?

Namen delavnice je raziskati sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem v segmentu AHA. Na delavnici bodo predstavljene dobre prakse iz različnih delov EU, s poudarkom na tem, kaj je pripomoglo in kaj je oviralo uvajanje inovacij. Združili bomo dobre prakse in bogate izkušnje, kar bo pripomoglo k boljšemu razumevanju tako možnosti za spodbujanje sprejemanja inovacij kot razumevanju kulturnih razlik, ki vplivajo na uvajanje inovacij.

AGENDA: 

13:00 – 13:05 Welcome (Alenka Rožaj Brvar)

13:05 – 13:10 Introduction (Piret Hirv, Tehnopol)

13:10 – 13:25 Creating Coalitions of academic, municipal and private enterprises is not in the skype: lessons learned from creating a community based multidisciplinary  approach to the prevention and management of NCCD (Chariklia Tziraki, RS Heraklion)

13:25 – 13:40 Preventive home visits for seniors (Staffan Karlson, Kristandstad University)

13:40 – 13:55 Digital HC Transformation in NE Region of Romania (Carmen Mihai, Imago – Mol cluster manager)

13:55 – 14:10 Project “Key Person” (Sandra Pavše and Maša Mlačnik, Retirement home Koroška, Slovenia)

14:10 – 14:25 Public procurement of innovation as an instrument to push innovation forwards (Jose Maria Romero Fidalgo, director of Innovation of ACIS)

14:25 – 14:40 Discussion and wrap-up (Alenka Rožaj Brvar, SIS EGIZ

 

Delavnico bo moderirala Alenka Rožaj Brvar, Slovensko inovacijsko stičišče.

 

Vabimo vas, da se udeležite delavnice, ki jo v okviru projekta IN-4-AHA organizira Slovensko inovacijsko stičišče. Za vsa dodatna vprašanja ali pojasnila smo na voljo na monika.klemencic@sis-egiz.eu.TUKAJ lahko dostopade do programa.