Konferenca BioPharm.Si: Trendi v biofarmacevtski proizvodnji

Partnerji programa BioPharm.Si vas vabijo na konferenco BioPharm.Si: Trendi v biofarmacevtski proizvodnji II, ki predstavlja nadaljevanje lani vzpostavljene diskusije in vpogleda v sodobne tehnologije proizvodnje bioloških zdravil.

Velike biološke molekule, kot so proteini in DNA, ter nanodelci v obliki virusnih vektorjev in cepiv, imajo pomemben delež na globalnem farmacevtskem trgu. Skupna značilnost teh kompleksnih molekul in nanodelcev je, da so proizvedeni v bioloških procesih, ki so po definiciji slabo ponovljivi in tehnično izredno zahtevni. Ekonomski in regulatorni pritiski silijo proizvajalce v nenehen razvoj in optimizacijo procesov. Slovenija se na tem področju tudi skozi program BioPharm.Si vzpostavlja kot pomembno razvojno okolje. Na konferenci bomo predstavili aktualne izzive pri proizvodnji velikih bioloških molekul, nakazali trende in predstavili nekatere rešitve, ki omogočajo učinkovitejšo in cenejšo proizvodnjo.

Več o konferenci najdete tukaj.

Konferenca bo potekala 14. 3. 2019 z začetkom ob 9.00 v veliki dvorani MIZŠ (Masarykova 16, Ljubljana). Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna.

Vljudno vabljeni!