Konferenca Zdravje 2021, 22. 9.

Vabimo vas, da se udeležite konference Zdravje 2021, ki bo potekala v sredo, 22. 09. 2021, ob 9.00 uri. Neposreden prenos bo potekal na tej povezavi.

GLAVNE TEME KONFERENCE:

  1. PANEL: Vlade, zasebni sektor, mednarodne organizacije in državljani se morajo spoprijeti z izzivom potrebnih sprememb zdravstvenih modelov. 
  2. PANEL: Primeri dobrih praks farmacevtskih družb, biomedicinskih zagonskih podjetij ter nove tehnološke in organizacijske rešitve.
  3. PANEL: Digitalizacija in novi postopki v zdravstvu: prihodnost telemedicine in skrajševanje čakalnih dob z analizo podatkov.Uvodni nagovor na konferenci Zdravje 2021 bo imel Igor Zorko, podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije in predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije (GZS).

 

»Slovensko zdravstvo je zelo različno digitalizirano, a ne dosega sodobnih smernic razvoja,« opaža Igor Zorko, vodja delovne skupine eZdravstvo pri Združenju za informatiko in telekomunikacije (ZIT) v okviru GZS. »To pomeni, da tehnologija ne zagotavlja dovolj dobre podpore zdravstvenemu sistemu, zdravnikom in pacientom pri zdravljenju in večkrat predstavlja dodatno administrativno oviro. Nujno je uvesti sodobne pristope, standarde in metodologije v zdrav­stvo, ga povezati in odpreti do vseh deležnikov.«

PROGRAM

https://zdravje.dpc.si/schedule/program/

GOVORNIKI

https://zdravje.dpc.si/pages/govorniki/