Matchmaking dogodek: Obzorje Evropa – Energija, 19. 10.

Spoštovani člani SIS EGIZ in SRIP Zdravje – medicina,

Obveščamo vas, da bo v torek, 19. 10. 2021 potekal matchmaking dogodek na temo Obzorje Evropa – Energija, na katerega vabi Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) v Bruslju skupaj z raziskovalnimi predstavništvi iz Cipra, Poljske in Madžarske. Dogodek bo potekal preko spleta.

Cilj dogodka je omogočiti podjetjem, raziskovalcem in vsem ostalim udeležencem, da delijo svoje projektne ideje in najdejo ustrezne partnerje za prihodnje konzorcije v razpisih programa Obzorje Evropa, s posebnim poudarkom na skupini 5, na temah, povezanih z energijo (Energetski sistemi, omrežja in shranjevanje, obnovljiva energija, zajem, uporaba in shranjevanje ogljika, učinkovita, trajnostna in vključujoča raba energije (vključno z energetsko učinkovitimi stavbami).

Na dogodku bodo predstavljen tudi delovni program Obzorje Evropa za področje energije, sodelovali pa bodo tudi predstavnik Ministrstva za infrastrukturo, raziskovalnega partnerstva Clean energy transition in Evropskega inovacijskega sklada.

Delovni program 2021-2022 za skupino 5: Podnebje, energija in mobilnost je na voljo tukaj. Na dogodku bosta predstavljeni dve destinaciji v delovnem programu: Destinacija – Trajnostna, varna in konkurenčna oskrba z energijo in Destinacija – Učinkovita, trajnostna in vključujoča raba energije.

Če vas zanima sodelovanje na dogodku, se lahko prijavite tukaj. Program dogodka je v prilogi. Povezavo na spletni dogodek bo posredovana samo prijavljenim udeležencem.

Na dogodku lahko sodelujete kot udeleženec in poslušate predstavitve drugih govornikov, lahko pa aktivno sodelujete s predstavitvijo svoje projektne ideje, pri čemer boste imeli na voljo 3 minute za »pitching«. V kolikor bo veliko zanimanje za pitche, bo omejeno sodelovanje organizacij na en pitch na organizacijo.

PROGRAM