MeetUp webinar 9. april 2020: Financiranje zdravstvenih inovacij v času COVID-19

Vlaganje v tehnološke rešitve na področju zdravstva je zadnja leta vztrajno naraščalo. Kakšna prihodnost se obeta zaradi ekonomskih učinkov koronavirusa? Ko je koronavirus dosegel Evropo in ZDA, je se je uporaba telemedicine izjemno povečala, številna podjetja so pripravila digitalne rešitve za zdravstveno osebje in pacinete. Kakšne bodo ekonomske posledice koronavirusa na financiranje podjetij?

Pridruži se 9. aprila ob 14. uri!

Govorili bodo o trendih pri financiranju inovacij v zdravstvu pred krizo in spremembah zaradi krize, delili bomo tudi pričakovanja za prihodnost. Če se boš udeležil dogodka, prosim izpolni anketo in nam povej, kaj o tem misliš ti, postavi vprašanja, komentiraj, da bodo o tem lahko skupaj govorili na samem dogodku.

Program:

14:00-14:05 Uvod

14:05-14:20 Pregled globalnih trendov na področju medicinske tehnologije in digitalnega zdravja (Levi Shapiro)

14:20-14:35 Razvoj finančne krajine v zdravstvu in učinki koronavirusa (Nana Bit-Avragim)

14:35-15:10 Okrogla miza: Učinki koronavirusa na ekonomijo, financiranje podjetij in startupov na področju zdravstva (Nana Bit-Avragim, Levi Shapiro, Giovanni Loser, Blaž Triglav, moderator Tjaša Zajc)

15:10-15:20 Q&A

Dogodek bo potekal v angleščini.

Govorci:

Levi Shapiro, investitor, podjetnik, ustanovitely mHealth Israel je inovator na področju digitalnega zdravja z uspešno zgodovino investicij in ustanavljanja novih podjetij. Med drugim je tudi ustanovitelj neprofitne organizacije mHealth Israel, ki podpira izraelsko skupnost podjetij v zdravju. Trenutno tudi poučuje podjetništvo v digitalnem zdravju na BioMED MBA programu pri univerzi Hebrew University.

Posebno povabilo: Levi vabi člane HealthDay.si tudi na udeležbo na webinarju o zdravstu v Franciji, 2. aprila ob 14h, na povezavi.

Nana Bit-Avragim, arhitektka rešitev digitalnega zdravja je zdravnica-znanstvenica in snovalka digitalnih zdravstvenih rešitev z interesom v radikalni inovaciji. V preteklosti je uspešno razvila širok spekter platform in inovacijskih programov med neprofitnimi organizacijami, podjetji in fakultetami pri nemški fundaciji Charité, nemškim odsekom Singularity University in v zadnjem obdobju pri medicinski fakulteti Brandenburg Medical School. Je tudi svetovalka več startupom v Nemčiji, Veliki Britaniji, Švici in Izraelu.

Blaž Triglav, CEO Mediately je je izkušen podjetnik s področja zdravstva. Leta 2013 je so-ustanovil družbo Mediately, ki zdravnikom pomaga pri lažjem odločanju s pomočjo Mediatelyjevih digitalnih orodij. Obenem Mediately farmacevtskim družbam omogoča učinkovito oglaševanje v digitalni dobi. Mediatelyjeva aplikacija Register zdravil strmi postati vodilna aplikacija za pomoč pri odločanju zdravnikom v osrednji in vzhodni Evropi, uporablja jo že več kot 100.000 zdravnikov.

Intervju s strokovnjakom si preberite v HealthDay.si novicah.

Giovanni Loser, direktor BioValley Investments Partner s.r.l. je investitor z bogatimi izkušnjami vodenja in mednarodne koordinacije globalnih podjetij. Med drugim je v preteklosti delal za illycaffe, Fortress Investment group, Aedes, Rinascente and Pirelli Group. Področja njegove specializacije so finance, strateško načrtovanje, digitalna transformacija, projektno vodenje in pogajanja na področju finančne industrije, potrošništva, pogajanj in znanosti.

Intervju s strokovnjakom si preberite v HealthDay.si novicah.

Lokacija dogodka

platforma Zoom

Vir informacije in prijave