SRIP Zdravje – medicina tudi letos na MOS 2023

V okviru 55. Mednarodnega sejma obrti in podjetništva v Celju (MOS 2023), ki bo letos potekal med 13. in 17. 09. 2023 bo tudi letos na ogled »Stičišče znanosti in gospodarstva«, kot projekt Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Na enem mestu bodo predstavljene vrhunske tehnologije, inovacije in izdelki z različnih področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo. Vsako leto je stičišče deležno velikega zanimanja obiskovalcev, predvsem študentov in dijakov. Stičišče je bilo doslej uspešno organizirano v okviru skupnega Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v letu 2016, 2017, 2018, 2019 in 2022.

Predstavitev na MOS 2023 v okviru ministrstva že nekaj let vodi Janez Škrlec (nekdanji član Sveta za znanost in tehnologijo). Letošnja predstavitev bi zajemala predstavitve novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij ter novodobnih poklicev in sodobnih izobraževalnih programov in drugo. Stičišče, ki bo v hali L Celjskega sejmišča, bo usmerjeno predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij, novih materialov, novih tehnoloških procesov ter vesoljskih tehnologij. Svoje delo in znanstvena dognanja bodo na letošnjem MOS 2023 predstavile poglavitne slovenske raziskovalne in izobraževalne institucije in visokotehnološka podjetja, med drugim tudi SRIP Zdravje – medicina in Slovensko inovacijsko stičišče.

»Stičišče znanosti in gospodarstva« je priložnost za promocijo dosežkov slovenske znanosti in za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero, na ogled pa ponuja tudi primere dobre prakse dosedanjega sodelovanja. Stičišče pomeni tudi večjo spodbudo na trgu konkurenčnosti. Predstavitev je fokusirana tudi v smeri digitalizacije, digitalne transformacije, novih poslovnih modelov in Industrije 4.0, prihajajoče Industrije 5.0 in »Družbe 5.0«.

 

Prejšnje predstavitve v okviru »Stičišča znanosti in gospodarstva« si lahko ogledate na kanalu Youtube.