NAPOVEDNIK: 2. Forum MedTech Slovenija, 28. in 29. september 2023

2. Forum MedTech Slovenija bo letos potekal 28. in 29. septembra 2023 v Ljubljani (Zdravniška zbornica). Letošnja rdeča nit dvodnevne konference FORUM MedTech Slovenija je DOSTOPNA IN ENAKOVREDNA OBRAVNAVA UPORABNIKA ZDRAVSTVENIH STORITEV, ki je temeljna vrednota in osnova sodobne, zdrave družbe.

Bogat in zanimiv program dvodnevne strokovne konference se bo dotaknil dveh aktualni področji oziroma konceptov v sodobnem zdravstvu: »Regulativa« ter »Na vrednosti temelječa zdravstvena obravnava (VBHC)«. Da bodo smernice podkrepljene tudi s primeri iz prakse, so se organizatorji v letošnjem letu osredotočili na področji diabetesa ter kronične rane in preprečevanja razjed (poškodb) zaradi pritiska.

Pripravljen je okviren program, ki ga bo organizator čez poletje še dopolnil s številnimi zanimivimi strokovnimi govorci – predstavniki vseh vpletenih deležnikov; industrije, stroke ter pacientov.

Prvi dan dogodka, 28. septembra, bo uradni otvoritvi foruma sledil pregled trenutne situacije v Sloveniji na področju regulative, vrednosti temelječe zdravstvene obravnave in terapij. Seznanili se bomo z ekonomskim vidikom obravnave sladkorne bolezni ter primeri dobrih praks digitalizacije podatkov – iz Slovenije in tujine. V popoldanskem delu programa bo na okrogli mizi govora o uporabi digitalizacije in registrov za povečanje stroškovne učinkovitosti ter kakovosti obravnave sladkorne bolezni.

Drugi dan dogodka, 29. septembra, bo predstavljena vloga društva DORS pri obravnavi kronične rane pri sladkornih bolnikih in njenem preprečevanju. Predstavljene bodo evropske smernice na tem področju, ekonomski vidik obravnave bolnika in težave, s katerimi se bolniki s kronično rano soočajo. Sledila bo okrogla miza o izzivih pri financiranju materialov za oskrbo ran, izboljšavi oskrbe kronične rane ter urejenosti področja preventive in preprečevanja preležanin.

Kot običajno  bo sledl zaključek Foruma s prijetnim klepetom in mreženjem.

Program, ki ga bo organizator do avgusta 2023 še dopolnjeval, najdete tukaj.

PRIJAVE

Prijave na 2. FORUM MedTech Slovenija so že odprte! Letos organizator članom ponuja tudi novost – več oseb iz podjetja se prijavi, cenejša je kotizacija! Pripravili pa so tudi prijazne cene kotizacij za predstavnike zdravstvenih in javnih institucij ter društev bolnikov, saj je pomembno, da se goji kultura dialoga in povezovanja. Več informacij o prijavi najdete tukaj.