Noč raziskovalcev; 27. 11. 2020

Dogajanje v okviru Noči raziskovalcev v petek, 27. 11. 2020, bo letos potekalo preko spleta.

Konzrocij partnerjev Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo (člani SIS EGIZ in SRIP Zdravje – medicina), Ustanova Hiša eksperimentov in Tehniški muzej Slovenije je skupaj sooblikoval projekt »Noč ima svojo moč«.

Cilj projekta »Noč ima svojo moč« je zasnovati skupek aktivnosti, ki jih bodo izvedli v okviru Evropske noči raziskovalcev v petek, 27. 11. 2020.
Evropska noč raziskovalcev je vseevropska akcija v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj – Obzorje 2020 (Horizon 2020).

Na pobudo Evropske komisije se širom Evrope za en dan v letu široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

Projekt bo združil več kot 30 kulturno-znanstveno-izobraževalnih institucij z namenom osveščanja o pomembnosti raziskovanja in inovacij, njun vpliv na družbo in gospodarstvo ter karierne možnosti.. V »nočnih« dejavnostih po vsej Sloveniji bo sodelovalo več deset tisoč obiskovalcev iz različnih ciljnih skupin.

Spletne aktivnosti bodo obsegale dogodivščine, predavanja, delavnice, raziskovalne dneve v osnovnih in srednjih šolah, muzejih, … ter virtualna odprta vrata v raziskovalnih ustanova in znanstvenem centru.

Več informacij in program najdete na tej povezavi.