Odprta je registracija za konferenco “AI v zdravstvu”, 08. 06. 2021

Konferenca z naslovom “AI v zdrastvu”  je prvi dogodek na Poljskem, ki je namenjen izključno tematiki umetne inteligence v zdravstvu in združuje največje, najpomembnejše organizacije na področju industrije ter predstavnike javnosti. Na konferenci bo nastopil tudi Andy Bleaden iz agencije ECHAlliance.

Na Poljskem je bila sprejeta “Politika za razvoj umetne inteligence”, ki je eden ključnih dokumentov za pospešitev razvoja umetne inteligence na Poljskem. Usklajevanje dejavnosti in pobud na področju predpisov, ki jih sprejemajo zainteresirane strani v poljskem zdravstvenem sistemu, je ključno za oblikovanje skladne strategije za razvoj umetne inteligence na Poljskem.

Cilj konference je ustvariti platformo za izmenjavo domačih in tujih znanj in izkušenj na področju zdravstvenih predpisov, tehnologij in standardov, kar bo pomagalo v celoti izkoristiti potencial umetne inteligence na Poljskem, v Srednji in Vzhodni Evropi.

Organizatorji konference so poljska bolnišnična zveza, britansko veleposlaništvo, medicinska univerza v Wroclawu in koalicija AI v zdravstvu.

Konferenca bo potekala, 08. 06. 2021 na spletu s simultanim prevajanjem v angleščino.

Vsi, ki jih zanima udeležba na konferenci, so vabljeni, da se registrirajo na tej spletni povezavi.