Podpiramo dogodek “V ritmu človeških možganov”

Združenje Spominčica – Alzheimer Slovenija organizira večji dogodek za širšo javnost, z naslovom “V ritmu človeških možganov”. Potekal bo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani v petek, 25. 09. 2020, med 9:00 in 16:30 uro. Srebrni sponzor dogodka je SIS EGIZ – SRIP Zdravje – medicina.

Na dogodku bo poleg demence predstavljenih še pet nevroloških bolezni: Parkinsonova bolezen, Huntingtonovo bolezen, multipla skleroza, spinalna mišična atrofija in amiotrofična lateralna skleroza. Pri pripravi programa so sodelovala društva bolnikov, ki delujejo na omenjenih področjih.

Program je zastavljen izjemno zanimivo. Kulturnemu uvodu, povezanemu z demenco, bodo sledile strokovne vsebine, vendar prilagojeno splošni javnosti. Ob koncu vsakega sklopa bodo panelne razprave, v katere bodo poleg bolnikov in njihovih svojcev, vključeni različni strokovnjaki.

Zaradi epidemioloških razmer bo poskrbljeno za preventivne ukrepe in zaščito vseh udeležencev (splošna javnost, bolniki in njihovi svojci). Udeležba je brezplačna.

Število mest je omejeno, prijavite se na elektronski naslov: dogodki@spomincica.si.
Konferenco bo možno spremljati preko spleta, na YouTube kanalu Združenja Spominčica – Alzheimer Slovenija.

Program_V ritmu človeških možganov_2020.