Posvet: Povezovanje – ključ do konkurenčnosti in kadrov (v okviru: 27. Mednarodne konference o materialih in tehnologijah)

Dogodek pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo in pod pokroviteljstvom SRIP-a MATPRO je namenjen srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in institucijami znanja.

SRIP MATPRO vas vabi, da se pridružite v četrtek, 17. oktobra 2019, med 9. in 18. ure v GH Bernardin v Portorožu.

Sodelovanje je gonilna sila konkurenčnosti slovenskega gospodarstva ter pomembna sestavina premagovanja izzivov razvoja človeših virov. Dopoldanski del bo namenjen povezovanju treh sklopov: industrije z industrijo, industrije z JRZ ter JRZ med sabo. Posvetili se bodo dobrim praksam, prednostim članstva v SRIP-ih, doseženim rezultatom in pogledom v prihodnost. Sogovorniki bodo predstavniki podjetij ter insitucij znanja s področja metalurgije, kompozitov in tehnologij.

V popoldanskem delu bodo ostali zvesti kadrovskim izzivom v luči odprtosti za povezovanje. Plenarna predavanja vrhunskih športnikov in strokovnjakov bodo osvetlila humanistični vidik in pomen povezovanja. Predstavljeni bodo trendi na področju razvoja človeških virov ter izzivi, ki jih nove tehnologije in umetna inteligenca prinašajo podjetjem na prehodu v Industrijo 4.0. Premierno bodo predstavili model neformalnega izobraževanja za področje kompozitov.

Podrobnejše informacije