SAVE THE DATE: Delegacija slovenskih raziskovalcev v Bruselj in Flandrijo, 28. in 29. 11. 2022

Posredujemo vabilo našega člana SBRA (slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju), ki skupaj z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) ter Research Foundation Flanders (FWO) vabi na dvodnevni obisk Bruslja in Flandrije, ki bo 28. in 29. novembra 2022. Namen obiska je spoznavanje raziskovalnega ekosistema v Flandriji, spoznavanje potencialnih raziskovalnih partnerjev in krepitev dvostranskega sodelovanja med raziskovalci iz Slovenije in Flandrije v okviru programa Weave.

Prvi dan obiska bo namenjen predstavitvi obeh raziskovalnih agencij, predstavitvi razpisov za financiranja dvostranskih raziskovalnih projektov, predstavitvi nekaterih uspešnih projektov  ter mreženju in bilateralnim sestankom med slovenskimi in flamskimi raziskovalci. Dogodek bo potekal v Bruslju, dopoldanski del bo namenjen prej omenjenim predstavitvam, po kosilu pa bodo organizirani bilateralni sestanki med slovenskimi in flamskimi raziskovalci.

Drugi dan bo namenjam obisku dveh raziskovalnih organizacij v Flandriji (npr. KU Leuven, Univerza v Gentu, VITO inštitut, IMEC, itd). Ti dve raziskovalni organizaciji bosta izbrani kasneje. Slovenski udeleženci bodo imeli tudi priložnost obiskati posamezne raziskovalne organizacije, s katerimi že sodelujejo oz. bi želeli sodelovati. Slovenski raziskovalci si sestanke s flamskimi raziskovalnimi institucijami uredijo sami, SBRA pa je na voljo za pomoč pri vzpostavljanju stikov.

Vabljeni so raziskovalci iz vseh disciplin in raziskovalnih področij, ki bi želeli spoznati potencialne partnerje v Flandriji, z njimi navezati stike oziroma poglobiti sodelovanje.

Pri SBRA so pipravili spletni obrazec, s katerim želimo zbrati interes med slovenskimi raziskovalci. Za vsakega raziskovalca, ki bo sodeloval na delegaciji v Bruselj, bo pripravljen opis njihovega raziskovalnega področja in vključitev v katalog slovenskih in katalog flamskih raziskovalcev.

ARRS in SBRA nudita organizacijo dogodka, stroške poti in namestitve pa krijejo raziskovalci sami. Organizator si pridržuje pravico, da v primeru nezadostnega zanimanja, odpove organizacijo dogodka.

Svoj interes lahko izrazite preko prijave  v PRIJAVNEM OBRAZCU.

Rok za prijavo je 14. oktober 2022.