Spletna delavnica: Problemi in rešitve za personalizirano zdravstveno varstvo v oddaljenih, podeželskih in redko poseljenih regijah, 20.04.2021, 10:00 – 12:30

Vabimo vas na spletno delavnico, ki jo organizira SAPHIRe (Konzorcij za zagotavljanje personalizirane zdravstvene oskrbe v regijah) z naslovom “Problemi in rešitve za personalizirano zdravstveno varstvo v oddaljenih, podeželskih in redko poseljenih regijah”. Spletna interaktivna delavnica bo potekala v torek, 20.04. 2021, med 10:00 in 12:30, njen namen pa je boljše razumevanje problemov in rešitev personalizirane medicine.

Personalizirana medicina pri implementaciji v precejšnji meri lahko naleti na različne težave, tudi in predvsem v povezavi z regionalnimi posebnostmi. Oddaljene, podeželske ali redko poseljene regije se soočajo z izzivi, ki so večji od urbanih naselij ali prestolnic in večjih mest. Prihodnost nakazuje, da bodo v večji meri vsi evropski državljani uživali ugodnosti personaliziranega zdravstvenega varstva, zato je potrebno sedanjo infrastrukturo in ustanove oddaljenih, podeželskih in redko poseljenih regij opremiti z znanji za zbiranje in izmenjavo podatkov, vprašanji zasebnosti in varnosti, izobraževanjem pacientov itd.

Teme spletne delavnice:

  • Prilagojeno zdravstveno varstvo za oddaljena in podeželska območja
  • Digitalne potrebe in pripravljenost zdravnikov splošne medicine na podeželju in osamljenih območjih
  • Tehnologije razdalje in telemedicine
  • Projekti genoma za (oddaljene in izolirane) regije

 

Delavnica ponuja tudi priložnost za diskusijo o tematiki in pa mreženje različnih deležnikov. Registracija in udeležba na delavnici sta brezplačna.

Več informacij o prijavi na dogodek, agendo ter sodelujoče na delavnici lahko najdete TUKAJ.