Spletna delavnica: Rešitve IKT za zdravo in aktivno staranje, 28. 09., 12:30-15:30

Vabimo vas na delavnico, ki jo organizira Kompetenčni center CLEC v sklopu projekta TETRAMAX (Institut “Jožef Stefan”), ki bo potekala 28. septembra, med 12.30 do 15.30. Na delavnici z naslovom “Rešitve IKT za zdravo in aktivno staranje” se boste seznanili s sodobnimi trendi pri reševanju problematike staranja prebivalstva in dolgotrajne oskrbe z uporabo inovativnih IKT rešitev.

V preglednem uvodnem predavanju bo predstavljena problematika staranja populacije v EU s posebnim poudarkom na situaciji v Sloveniji in širši regiji ter sodobni trendi pri reševanju in izboljševanju kakovosti življenja starostnikov (statistični podatki, trendi, projekt SI4Care). Sledila bo predstavitev in demonstracija nabora izbranih rešitev, razvitih v sodelovanju z Institutom “Jožef Stefan”, ki med drugim obsegajo področja prehrane, tele-medicine, pametnega doma in osebnih senzorjev. Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi bili na tekočem in jih rešitve zanimajo s tehničnega vidika, še posebej pa vsem, ki bi predstavljene aplikacije želeli uporabiti in prilagoditi svojim potrebam.

Jezik na delavnici bomo prilagodili udeležencem (slovenščina ali angleščina). Udeležba je brezplačna.  Prijavite se lahko do 27. 9. 2021 preko te povezave.

Za več informacij o dogodku se lahko obrnete na Kompetenčni center CLEC (clec@ijs.si).

 

PROGRAM