V ritmu človeških možganov

V Združenju Spominčica – Alzheimer Slovenija organizirajo večji dogodek za širšo javnost. Naslovili so ga “V ritmu človeških možganov”. Potekal bo v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v soboto, 25. maja, med 10. in 17. uro.

V ritmu možganov bodo šli tokrat širše od demence, v sodelovanju z društvi bolnikov bomo predstavili še: multiplo sklerozo, Parkinsonovo bolezen, spinalno mišično atrofijo in Huntingtonovo bolezen. Glede programa sodelujemo z društvi bolnikov, ki delujejo na omenjenih področjih.

Program so zastavili zelo zanimivo. Začeli ga bodo z uspešno gledališko igro “Kje sem ostala?”, ki raziskuje odnos ob razvoju demence skozi osebno in družbeno perspektivo. Nadaljevali bodo strokovno, vendar prilagojeno splošni javnosti. Ta del programa podpira Združenje nevrologov Slovenije.

  • dr. Milica Gregorič Kramberger: Pozabljivost ali demenca?
  • dr. Peter Pregelj, Polona Rus Prelog: Depresija in demenca, sindroma v starosti
  • Lina Savšek: Multipla skleroza danes – zgodnja diagnoza, zgodnje zdravljenje
  • prim. Dušan Flisar: Parkinsonova bolezen, kaj je to?
  • Matej Kolenc: Huntingtonova bolezen
  • dr. Blaž Koritnik: Spinalna mišična atrofija v dobi genetike

Ob koncu vsakega sklopa bodo panelne razprave, v katere bodo poleg bolnikov ali skrbnikov vključeni različni strokovnjaki. Skupaj z njimi bodo odgovarjali na vprašanja udeležencev.

Vzporedno s predavanji, ki so zapisane na programu, bomo med 10:00 in 13:15 izvajali delavnice “Razmigajmo možgane”, kjer boste ob igranju miselnih iger in ustvarjalnic naredili nekaj dobrega za vaše zdravje.

Častni pokrovitelj: predsednik Vlade Republike Slovenije g. Marjan Šarec

Pokrovitelji: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za zdravje, Svetovna zdravstvena organizacija

Glavni sponzor dogodka: Roche Farmacevtska družba d.o.o.

Sponzorji: Triglav, Zdravstvena zavarovalnica d.d., Soča oprema d.o.o., Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o., Orion pharma d.o.o., TikhePharma d.o.o.

Medijska sponzorja: Med.Over.Netwww.revijazamojezdravje.si

Napoved

Program