Vabilo: Evropski obrambni sklad – Slovenski informativni dan 2024, 23. maj, 09:00 – 11:00

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) organizira brezplačen info dan na temo Evropskega obrambnega sklada (EDF) v Ljubljani na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani, dne 23. maja 2024 od 09.00 do 10.45.  Vljudno vabljeni vsi, ki ste kakorkoli zainteresirani ali pa že vpleteni v tovrstne obrambnovarnostne aktivnosti, da pridobite dodatne informacije iz prve roke.

Evropski obrambni sklad je osrednji in verjetno še najbolj odprt obrambni sklad EU za financiranje različnih inovativnih obrambnih produktov in tudi storitev, zato njegov razpis, ki zapade 22. novembra 2024 in ga predstavljajo še pred info dnevom, ki ga organizira tudi Evropska komisija v Bruslju. Slovenci pri predhodnikih tega sklada nismo bili preveč uspešni, a so se stvari s sistematičnim in organiziranim pristopom tako ministrstva za obrambo (MORS), kot tudi Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja (SBRA) v Bruslju zelo spremenile. To še posebej velja za Slovence rekordno leto 2021. Danes imamo številna slovenska podjetja in tudi inštitute, ki se lahko pohvalijo s partnerstvi v različnih obrambnih projektih, imamo pa tudi prva koordinatorstva projektov, o čemer več tudi na konferenci.

V programu namenjajo dovolj časa za temeljito predstavitev EDF razpisa, ki jo bo izvedel predstavnik DEFIS iz Evropske komisije iz Bruslja. Hkrati organizator naproša, da pripravite vprašanja glede razpisa, in jih po možnosti sporočite še pred konferenco na info@sbra.be.

Konferenca je brezplačna, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.

Prijave na konferenco zbirajo na tej spletni strani.

PROGRAM DOGODKA