Vabilo: Health Data Forum, 28. in 29. 10.

Vabimo vas, da s udeležite foruma, ki bo potekal med 28. in 29. 10. na temo zdravstvenih podatkov. Dogodek gostita Health Data Forum ter University of Porto. Cilj foruma je osvetliti različne vidike podatkovnih znanstvenikov, zdravstvenih delavcev, pacientov in upravljanja, da bi našli soglasje za naslednjo generacijo zdravstvenih sistemov.

Na dogodku bodo skušali odgovoriti na vprašanje “Kdo je v resnici lastnik zdravstvenih podatkov?” Pri optimizaciji zdravstvenega sistema je vključenih veliko izzivov, vsekakor pa je eden izmed zahtevnejših zasebnost ter varovanje podatkov in številna vprašanja, ki obkrožajo ogromno količino osebnih zdravstvenih podatkov. Ti podatki so za paciente zelo osebni, hkrati pa so zelo dragoceni za zdravstvene izvajalce, ki potrebujejo informacije, da razumejo svoje paciente in jim zagotovijo najboljšo oskrbo, ter za raziskovalce, ki z združevanjem in analizo lahko naredijo pomemben preboj pri uveljavljanju novih odkritij.

Velik potencial se kaže ravno v sodelovanju javnega in zasebnega zdravstvenega sistema ter kako najti skupne načine za uporabo podatkov o zdravstvenem stannju bolnikov.

Gre za več dnevne intenzivne pogovore in izmenjavo najboljših praks. Govorniki bodo strokovnjaki z različnih področij s praktičnimi primeri.

Tukaj najdete program foruma. Prijavite pa se lahko na tej povezavi. Dogodek je hibriden. Prijavite se lahko brezplačno, obstajajo pa tudi možnosti prijave kot podpornega člana Foruma.