VABILO IN-4-AHA: “Connecting networks on Active and Healthy Living”, 25. 11. 2022, 11:00 – 12:00

V okviru evropskega projekta IN-4-AHA (Innovation Networks for Scaling Active and Healthy Ageing), v katerega je SIS EGIZ vključen kot konzorcijski partner, vas vabimo k udeležbi na spletni okrogli mizi z naslovom “Connecting networks on Active and Healthy Living”. 

KDAJ:

Predstavitve mrež in okrogla miza bo potekala v petek, 25. 11. 2022 od 11:00 do 12:00 (CET).

KJE:

Delavnica bo potekala preko spleta, udeležba je brezplačna. Registrirate se preko registracijskega obrazca na tej strani.

TEMA:

Veliko projektov, organizacij in mrež se ukvarja z različnimi podoročji aktivnega in zdravega staranja – zdravstvena pismenost, digitalno zdravje, starejšim prijazna okolja, integrirana oskrba, preprečevanje padcev in še mnoga druga področja. Vse večji je poudarek na razvoju zdravstvenih intervencij, ki so usmerjene v posameznika v mlajših letih, s ciljem predobiti več zdravih let v starosti. Zato je koncept aktivnega in zdravega življenja (AHL) postal še pomembnejši. Glavni cilj prihajajoče delavnice IN-4-AHA je razmislek o osnovnem pomenu AHL (Active and Healthy Living) in predvsem o tem, kako si posamezne mreže prizadevajo za izvajanje pobud na tem podoročju. Strokovnjaki iz nekaterih najpomembnejših mrež, ki delajo na področju AHL bodo predstavili dosežke svojih organizacij in razpravljali o prihodnjih načrtih, vključno z razvojem organizacije, ki bo sposobna združiti vseh mrež v eno skupno točko.

AGENDA:

11:00 – 11:05  Welcome, Elisio Costa, Porto4Ageing (Universty of Porto)

11:05 – 11:40 Networks operating in the Active and Healty Living
Michele Calabro, EUREGHA
John Farrell, RSCN
Karolina Mackiewicz, ECHAlliance
Willeke vab Staalduinene and Carina Dantas, SHAFE & NET4Age-Friendly
Marc Lange, EHTEL

11:40 – 12:00 Discussion and Q&A: gaps, synergies and future tendencies, moderated by Elision Costa (University of Porto) and Maddalena Illario (RSCN)