VABILO: Informativni dan in mreženje – Digitalna preobrazba gospodarstva in Spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost

Gospodarska zbornica Slovenije vabi na Informativni dan in mreženje, ki bo potekalo v sredo, 6. aprila 2022, od 9:30 do 14:00. Dogodek predstavitve dveh javnih razpisov Digitalna preobrazba gospodarstva in Spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost bo potekal v hibridni obliki:

 • na Gospodarski zbornici Slovenije (Dimičeva 13, 1000 Ljubljana)
 • preko spletne platforme B2Match

Dogodek je brezplačen, prijava na dogodek pa je obvezna do 5. 4. 2022. Število udeležencev v dvorani je omejeno!

Namen javnega razpisa Digitalna preobrazba gospodarstva je spodbuditi gospodarstvo (velika podjetja, ki delujejo v konzorcijih z mikro, malimi in srednje velikimi podjetji) k celoviti digitalni preobrazbi poslovanja ali k digitalni preobrazbi posameznih poslovnih funkcij, s pomočjo uporabe naprednih digitalnih tehnologij. Skupna predvidena višina razpisanih sredstev je 56.600.000 EUR.

Znotraj razpisa je več naložb:

 • NALOŽBA 1: Javni razpis za digitalno transformacijo podjetij (44 mio EUR)Prijavitelji: Velika podjetja, ki bodo v konzorcijih z inovativnimi ali strat-up ali scale-up MSP podjetji
  Višina subvencije: od 1 mio EUR do 2,2 mio EUR / konzorcijski projekt
 • NALOŽBA 3: ČEZMEJNI, VEČDRŽAVNI PROJEKTI  (10 mio EUR)

  Več-državni projekt skupne evropske infrastrukture podatkov in storitev – 5 mio EUR
  Evropska blockchain infrastruktura storitev (EBSI) – 2,5 mio EUR
  Več-državni projekt Nizkoporabni procesorji in polprevodni čipi – 2,5 mio EURROK ZA PRIJAVO: 28. 04. 2022
  IZVAJA: MGRT

Namen javnega razpisa Spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost je spodbuditi gospodarska družbe k trajnostno naravnanim investicijam z vlaganji v naprednejšo tehnologijo in avtomatizacijo poslovnih procesov, ki bodo prispevale k zelenemu in digitalnemu prehodu ter omogočile večjo produktivnost gospodarstva. Višina javnih sredstev znaša 85.000.000 EUR.

Digitalizacija in investicije predstavljata tudi ključna področja za uspešen razvojni preboj slovenskega gospodarstva. Na dogodku bodo predstavljeni tudi možni viri financiranja, ki predstavljajo ključni predpogoj za ta razvojni preboj, kot je to opredeljeno v Horizontih prihodnosti.

Prijavnica na dogodek je na voljo na tej povezavi.

Program dogodka in govorci na dogodku pa na tej povezavi.

Dogodek organizirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje za informatiko in telekomunikacije in IKT Horizontalna mreža.