Vabilo na cikel spletnih seminarjev: Coimbra Sustainability Summit 2020

Vabljeni na spletni dogodek “Coimbra Sustainability Summit 2020”, ki bo potekal od 18. 05. – 29. 05. 2020. Organizira ga konzorcij DIATOMIC – Digital Innovation Hubs v sodelovanju z drugimi partnerji.
Cilj DIATOMIC je vzpostaviti trajnostni ekosistem, ki bo olajšal inovacije v sektorjih zdravstva, agroživilstva in proizvodnje. Ti so vse premalo digitalizirani in so najpomembnejši za družbo in gospodarstvo.

Na dogodku bodo potekale razprave o tem, kako lahko inovacije podpirajo delo in gospodarsko rast z ustvarjanjem novih partnerstev za dosego teh ciljev.
Glavne teme dogodka:

  • Zdravje,
  • kmetijska hrana,
  • proizvodnja,
  • trajnostna mesta.

Cikel bo raziskal priložnosti za rast na presečišču štirih področij digitalizacije, ki se štejejo za temeljna za rast: Umetna inteligencaBlockchainInternet stvari in kibernetska varnost ter poskušal pokazati, kako kombinacija elementov teh tehnologij lahko reši potrebe zgornjih štirih področij.

Cikel spletnih seminarjev bo razdeljen na štiri plenarna zasedanja, osredotočil pa se bo na pomen razvojnih ciljev ZN, pomembnost partnerstev in etičnih vprašanj pri določanju novih rešitev, tehnoloških podjetij, ki že uporabljajo 4KET za zagotavljanje vrednot, nova partnerstva ter možnosti javnega financiranja.

Govorci bodo na glavnih zasedanjih obravnavali, kako cilji trajnostnega razvoja vplivajo na javno politiko, kateri so ključni izzivi in kako različne sheme financiranja lahko podpirajo inovacije.

Več informacij o dogodku, vključno z govorci in agendo si oglejte na spletni strani dogodka.
Udeležba je brezplačna, registrirate pa se preko spletnega obrazca.

Prijava na dogodek

Error: Contact form not found.